Cumhuriyet, ANKA Haber Ajansı, FOX TV Anıtkabir'e alınmadı

Cumhuriyet, ANKA Haber Ajansı, FOX TV Anıtkabir'e alınmadı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Anıtkabir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini izlemek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve Anka Haber Ajansı muhabirlerinin alınmamasını kınadı. FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de "Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır…" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Anıtkabir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini izlemek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve Anka Haber Ajansı muhabirlerinin alınmadığını belirterek, bu durumu kınadı. Açıklamada, "Cumhuriyet Bayramı iktidarın tekelinde değildir" denildi.



FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Şentürk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anıtkabir’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerine FOX Haber’in de içerisinde olduğu medya kuruluşlarının yarısı alınmadı” dedi. Şentürk, “Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Gündem