Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Sandığın kazananı Macron

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Sandığın kazananı Macron
Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gelen ilk sonuçlarına göre Emmanuel Macron oyların yüzde 57.9'unu alarak seçimi kazandı. 2017 seçimlerinde Macron oyların yüzde 66'sını almıştı. Seçimi kaybeden Marine Le Pen, seçim sonuçlarına göre aldığı oy oranının “kendi içinde büyük bir zafer” anlamına geldiğini söyledi.

Fransa’da bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre Emmanuel Macron oyların yüzde 57.9'unu, Le Pen ise yüzde 42.1'ini aldı.

Opinionway anket sonuçlarına göre aradaki fark yüzde 15.7 oldu.

Ülke genelinde oy verme işlemleri 17:00 itibari ile sona erdi. Katılım oranının yüzde 63,2 olduğu açıklandı. Bu 2017'deki seçimlerden 2 puan daha düşük bir oran.

2017 seçimlerinde Macron oyların yüzde 66'sını almıştı.

Yaklaşık 67 milyon nüfusa sahip ülkede 48,7 milyon seçmen, 5 yıl görev yapacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı.

LE PEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşı kaybeden aşırı sağcı Ulusal Cephe parti lideri Marine Le Pen seçim sonuçlarının ardından yaptığı ilk açıklamada, aşırı sağın aldığı oy oranına dikkat çekerek, bu gecenin sonucunun “kendi içinde büyük bir zafer” olduğunu söyledi.

Le Pen, aldığı oy oranının zafer olduğunu söyleyerek, "Ülkenin üzerinde büyük bir özgürlük rüzgarı yükselebilirdi. Seçimler aksini belirledi. Bu gecenin sonucu kendi içinde büyük bir zafer" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya