Fransa, Lübnan Merkez Bankası Başkanı hakkında tutuklama kararı çıkardı

Fransa, Lübnan Merkez Bankası Başkanı hakkında tutuklama kararı çıkardı
Halihazırda görevine devam eden Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame, Fransa'nın hakkında verdiği karara itiraz edeceğini söyledi.

Fransız yargısı, yolsuzluk davası nedeniyle Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Sputnik Türkiye’nin Lübnan medyasından aktardığına göre; Selame hakkında daha önce 'kara para aklama, zimmete para geçirme ve yolsuzluk' iddialarıyla Paris'te açılan davanın duruşması dün görüldü.

Selam duruşmaya katılmazken, davanın yargıcı Aude Buresi, Selame hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Kararın ardından yazılı açıklama yayımlayan Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame, Fransız yargısına sert tepki gösterdi. Selame, Fransız yargıcın, yasalarında öngörülen kanuni süreye uymadığı ve verdiği kararla açıkça ülkesinin yasalarını ihlal ettiğini savundu. Karara itiraz edeceğini belirten Selame, tutuklama kararının önyargılı bir şekilde alındığını aktardı.

Lübnan'da 30 yıldır Merkez Bankası Başkanı olan 72 yaşındaki Selame'nin görev süresi bu ay doluyor. Selame'nin Lübnan'da tutuklanabilmesi için de dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor. (Kısa Dalga)

Dünya