Fransa'da mahsur kalan beyaz balinaya vitamin takviyesi yapılacak

Fransa'da mahsur kalan beyaz balinaya vitamin takviyesi yapılacak
Fransa’da Seine Nehri’nde bir kanalda mahsur kalan beyaz balinanın sağlığını kötüleştiği belirtildi. Doğal yaşam alanı olan kuzey denizlerini çıkacak gücü bulamadığı belirtilen balinaya vitamin kokteyli enjekte edilecek.

Fransa'daki Seine Nehri'nde mahsur kalan beyaz balinayı kurtarmak için yeni bir strateji geliştirildi. Yetkililer, kuzey denizlerinin soğuk sularında yaşaması gerekirken güneye inip mahsur kalan balinaya, açık denize yeniden çıkabilmesi için vitamin takviyesi yapılacağını açıkladı.

Balina ilk olarak, salı günü Fransa'nın başkenti Paris'in 70 kilometre kuzeyindeki bir kanalda görülmüştü. Yeterli beslenemediği için zayıfladığı tespit edilen balinaya enerji depolayabilmesi için ringa balığı ve alabalık verildi. Ancak dört metre uzunluğundaki hayvan hem bu bu balıkları yemeyi, hem de okyanus yönüne yapılan yönlendirmeleri reddetti.

Yerel yetkililerden Isabelle Dorliat-Pouzet, AFP ajansına yaptığı açıklamada, balinanın çok zayıflamış göründüğünü ve yemek yemekte zorlandığını söyledi.

Yetkililer şimdi, beyaz balinaya iştahını açacak vitaminler enjekte etmeyi planlıyor. Bu sayede enerji depolaması öngörülen balinanın nehirde 160 kilometrelik bir yolculukla önce Manş Denizi'ne çıkması, buradan da kuzeye yönelmesi öngörülüyor.

Balinayı nehirde mahsur kaldığı kanaldan insan eliyle çıkarıp kuzeye yönlendirme seçeneği ise hayvanın güçsüz düşmesi nedeniyle şu an için düşünülmüyor. (Kısa Dalga)

Dünya