Fransa'da polis şiddeti: Bir eylemci testisini kaybetti

Fransa'da polis şiddeti: Bir eylemci testisini kaybetti
Fransa'da emeklilik yaşının yükseltecek reforma karşı çıkanların eylemi sırasında polisin saldırdığı gösterici, testislerinden birini kaybetti

Fransa'da 19 Ocak'ta yüzbinlerce kişi sokaklara çıkarak eylem yapmış, polis müdahalede bulunmuştu.

Euronews'un haberine göre bir polis, Bastille Meydanı'nda arbede sırasına yere düşen 26 yaşındaki mühendisin kasık arasına copla vurdu.

Genç adamın avukatı, kamu otoritesinden sorumlu bir kişi tarafından yaralamayla sonuçlanan kasıtlı şiddet suçlamasıyla şikayette bulunarak dava açtıklarını söyledi.

'Meşru müdafaa değil'

Avukat, "Elimizdeki görüntülerin ve müvekkilimin olay sonrasında tutuklanmamış olmamasının da işaret ettiği gibi, meşru müdafaa ya da zorunluluk durumunda değiliz" dedi.

Müvekkilinin testislerine çok sert bir darbe aldığını ifade eden avukat, "O kadar güçlü bir darbeydi ki bir testisini almak zorunda kaldılar. Bu, sadizm sınırlarında gezinen son derece şiddetli ve gereksiz bir hareketti" ifadesini kullandı.

Emniyet soruşturma başlattı

Emniyet müdürlüğü, idari soruşturma açarken, olay 'aşırı şiddet ortamında ve şiddet yanlısı kişileri tutuklamaya yönelik bir polis manevrasının parçası' diye tanımlandı.

Hükümet sözcüsü Olivier Veran hiçbir şeyin ameliyat edilmeyi ya da yaralanmayı haklı çıkaramayacağını ifade ederek mağdurla empati kurduğunu, müdahalenin yapıldığı koşulları anlamanın ve 'meşru savunma olup olmadığının kesinleştirilmesi' gerektiğini ifade etti. (Kısa Dalga)

Dünya