Fransa'da tansiyon düşmüyor: Macron, "Genç bir insanın öldürülmesi affedilemez" dedi

Fransa'da tansiyon düşmüyor: Macron, "Genç bir insanın öldürülmesi affedilemez" dedi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 17 yaşındaki Nahel'in ölümü hakkında "Bu affedilemez ve açıklanamaz bir durum" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 17 yaşında bir gencin başkent Paris'te polis tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Öldürülen genç bir insan söz konusu. Bu affedilemez ve açıklanamaz bir durum" diyen Macron, hiçbir şeyin bir gencin öldürülmesini meşru kılamayacağını ifade ederek, adli makamların sakin bir biçimde işini yapmasını beklediğini ve mümkün olan en kısa sürede gerçeğin ortaya çıkacağını belirtti.

T24'ün yer verdiği bilgilere göre; Cezayir kökenli Nahel M.'in annesi olduğunu söyleyen bir kadın ise, TikTok üzerinden oğlu için bir yas yürüyüşü çağrısında bulundu. Kadın çağrısında, "Bu, oğlum için bir isyan" ifadelerini kullandı.

Nahel M.'nin öldürüldüğü Nanterre semtinde ve Paris'in diğer mahallelerinde Salı gecesi öfkeli kalabalıklar sokaklara döküldü. Kimi eylemciler bazı otomobilleri ateşe verirken, polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Fransa İçişleri Bakanlığı, Paris bölgesinde 2 bin polisin görevlendirildiğini ve en az 31 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı.

Polis kurşunuyla öldürüldü

17 yaşındaki genç, Salı sabahı Nanterre'de polisin araç kontrolü esnasında vurularak öldürülmüştü. Olay anına ait teyitli bir video, bir polis memurunun içinde şoförle birlikte üç yolcunun bulunduğu aracın sürücü koltuğuna doğru silahını doğrulttuğunu; aracın hareket etmesi üzerine de silahını ataşlediğini gösteriyor. Birkaç metre giden aracın daha sonra yoldaki bariyerlere çarparak durduğu görülüyor. Polisin silahından çıkan kurşunla göğsünden yaralanan Nahel, ilk yardım ekiplerinin müdahelesine rağmen kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

Dünya