Fransız polisi, Macron'la tartışan kadını sorguladığı için özür diledi

Fransız polisi, Macron'la tartışan kadını sorguladığı için özür diledi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iki bakan hakkındaki tecavüz iddialarını sorup "Onları niçin üst düzey görevlere getirdiniz?" diyen 18 yaşındaki lise öğrencisi okulunda sorgulandı. Polis daha sonra özür diledi.

Fransız polisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto eden 18 yaşındaki bir lise öğrencisinin sorgulanması nedeniyle özür diledi. Polis, ismi Laura olarak açıklanan protestocunun dersi yarıda kesilerek sorguya alınması hakkında "Yanlış algılandıysa kendisinden özür dileriz" açıklaması yaptı.

İKİ BAKAN HAKKINDA TECAVÜZ İDDİALARINI SORDU

Söz konusu olayda, Macron parlamento seçimleri kampanyası için gittiği güney kenti Tarn'da lise öğrencisinin protestosuyla karşılaşmıştı. 18 yaşındaki lise öğrencisi, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Bakan Damien Abad hakkındaki tecavüz suçlamalarına atıfta bulunarak, Macron'a "Niçin kadınlara tecavüz ve şiddetle suçlanan erkekleri üst düzey devlet görevlerine atıyorsunuz?" diye sormuştu.

Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntülerde ise Macron, her iki bakanın da haklarında bir hüküm olmaması nedeniyle suçsuz sayılmaları gerektiğini söylemişti.

'YAPTIĞIN UYGUNSUZ' DEDİLER

Bu olayın ardından, polisin 18 yaşındaki lise öğrencisini okulunda 'ziyaret ettiği' ortaya çıktı. Le Parisien gazetesine konuşan Laura, ertesi gün polisin dersini yarıda keserek kendisini sorguladığını anlattı. Buna göre polis lise öğrencisine önce, Macron'un karşısında gündeme getirdiği tecavüz iddiaları hakkında resmi şikayette bulunmayı isteyip istemediğini sordu.

Ancak konuşma hızla Macron'la yaşanan gerilime geldi ve bir polis kadına, "yaptığının uygunsuz olduğunu" söyledi. Laura bu görüşmeyi "göz korkutucu" ifadeleriyle niteledi.

POLİS: YANLIŞ ALGILANDIYSA...

Polisin "okul ziyareti" tepki çekince, bu kez özür geldi. Açıklamada, bu ziyaretin sadece, "kendisini mağdur olarak tanıtan bu kişiye resmi şikayette bulunmasını tavsiye etmeyi ve yardımcı olmayı amaçladığı" savunuldu. Polis, "Bu konuyu ele almak üzere kendisiyle lisede görüşme kararımız yanlış algılandıysa özür dileriz" denildi. (Kısa Dalga)

Dünya