Fransız üniversitesi ChatGPT'yi yasakladı: Kullananlara yaptırım uygulanacak

Fransız üniversitesi ChatGPT'yi yasakladı: Kullananlara yaptırım uygulanacak
Fransa'da bulunan Sciences Po Üniversitesi, öğrencilerine ChatGPT kullanımını yasakladı. Üniversitenin öğrencilere gönderdiği e-postaya göre, ChatGPT kullanımı durumunda yaptırımlar uygulanacak.

Yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, GPT-3.5 dil modelini temel alan sohbet robotu ChatGPT'i geçtiğimiz günlerde kullanıma sunmuştu. Özellikle öğrencilerin ilgi odağı olan ChatGPT, ödev ve tez yazımları gibi konularda sıklıkla tercih edildi.

Ancak New York City eğitim departmanı, sohbet robotunun öğrencilerin öğrenme süreci üzerinde olası olumsuz etkileri olabileceği için okullardaki kullanımını yasakladı.

Donanımhaber’in haberine göre, ABD’nin ardından Sciences Po Üniversitesi, sahtekarlığı ve intihali önlemek için tutarlı metinler üretebilen yapay zeka tabanlı bir sohbet robotu olan ChatGPT'nin kullanımını öğrencilerine ve öğretim üyelerine e-posta göndererek yasakladığını bildirdi.

Ana kampüsü Paris'te bulunan Sciences Po, yazılımı kullanmanın cezasının kurumdan ve hatta bütün Fransız yükseköğretim kurumlarından dışlanmaya kadar gidebileceğini bildirdi.

Üniversite, "ChatGPT yazılımı, genel olarak dolandırıcılık ve özellikle intihal ile ilgili olarak dünyanın her yerindeki eğitimciler ve araştırmacılar için önemli soruları gündeme getiriyor" dedi. (Kısa Dalga)

Teknoloji