Fuat Oktay: 28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine göz yummayacağız

Fuat Oktay: 28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine göz yummayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarikatta istismar skandalına ilişkin "28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine asla göz yummayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada tarikatta istismar skandalına ilişkin de değerlendirmede buludu. Oktay, "28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine asla göz yummayacağız" dedi. Oktay özetle şunları söyledi:

Mağdurlar, siyasetin aparatı değildir

"İsnat edilen suç sabit görüldüğünde, suçluların tümünün en ağır cezayı alacaklarına inancımız tamdır.
Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine inanıyoruz. Çocuğa yönelik, kadına yönelik istismarın nasıl karşısındaysak bu gibi toplum vicdanını kanatan olayların siyasi malzeme yapılmasına da karşıyız! Mağdurlar, siyasetin aparatı değildir!

Tepki doğaldır

Elbette gündeme gelen travmaya tepki son derece doğaldır ve desteklenmelidir. Ancak bu kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım!

Adil yargılamanın sonucunu beklemeden tarafları yaftalamak, toplumda ayrışma oluşturmak topluma da hiçbir siyasi partiye de çıkar sağlamaz.
İddia edilen bu insanlık suçunun belli inanç gruplarına yönelik suçlayıcı ifadelerle genellenmek suretiyle yapılmaya çalışılanı görüyoruz.
Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu ve 6’lı masaya Sayın Aslı Baykal’ın dün paylaştığı twiter mesajlarını özellikle hatırlatmak isterim…
28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine asla göz yummayacağız."

Kılıçdaroğlu: "Olayı 28 Şubat'a bağlayanlar tecavüze meşruluk kazandırmak isteyenler"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise gazetelerin Ankara temsilcileri ile yaptığı toplantıda konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Bunun 28 Şubat ile ne ilgisi var? Altı yaşındaki bir çocuğa, sistematik bir tecavüz var. 28 Şubat ile ne ilgisi var? Bu anlayışa sığınanlar, toplumu başka bir kilitliyorlar. ‘Bir tecavüz olayını görmeyin’ o anlayışı egemen kılmak istiyorlar. Bunu toplum vicdani kabul eder mi? Ne ilgisi var bunun 28 Şubat ile? 28 Şubat’ta, altı yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz yapıldı da birileri bir şey mi söyledi? Ne ilgisi var. Olayı 28 Şubat’a bağlayanlar, bu işe meşruluk kazandırmak isteyenlerdir, tecavüz olayına meşruluk kazandırmak isteyenlerdir… Bu kadar açık, bu kadar net. 28 Şubat ayrı, eleştiririz onu… Bu olaya hangi inançtan, görüşten olursa olsun; insan olan hiç kimsenin meşruluk kazandırmaması lazım. Bu olay farklı bir olaydır." (Kısa Dalga)

Gündem