Fuat Oktay açıkladı: Türkiye ağaçlandırmada dünya birincisi

Fuat Oktay açıkladı: Türkiye ağaçlandırmada dünya birincisi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasına tepki gösterenleri eleştirirken iktidarları sayesinde Türkiye'nin ağaçlandırmada dünya birincisi olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ATO Congressium'da gerçekleştirilen '4'üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada Atatürk Havalimanı'nın yıkılmaması için eylem yapan muhalefeti yeşile karşı olmakla suçladı. Oktay iktidarları sayesinde Türkiye'nin ağaçlandırmada dünya birincisi olduğu bilgisini verdi.

Oktay'ın sözleri şöyle:

"Biz, 'uzay çalışmaları, veri madenciliği, 10 unicorn hedefi' diyoruz. Muhalefet hala kafa olarak ilk çağda yaşıyor. Bunların hezeyanlarıyla vakit harcasaydık bugün Akıncı, Atak, Anka, semalarda olabilir miydi? Birilerinin kurusıkı söylemlerine, balon gündemlerine kulak assaydık tekno girişimcilik ekosistemi bu kadar gelişebilir miydi? 6 unicornumuz var bugün. Bunların karamsarlığına, istemezük zihniyetine uysaydık, 5,1 milyar adet ağaçlandırma ile dünya birincisi olabilir miydik? Atatürk Havalimanı yeni bir yeşil koridora dönüştürülüp milletin kullanımına sunulacak, diye yaygara kopartıyorlar. Yani bu defa da 'niye ağaç dikip yeşil koridor oluşturuyorsunuz' diye 'istemezük' diyorlar. Dertleri her zaman olduğu gibi ağaç değil. Her zamanki tek taraflı hezeyanları. Daha yeni, Beşiktaş'ta 100'den fazla asırlık çınarı acımadan kesip atan bunlar değil mi? Hani sizin genel başkanınız, Atatürk Havalimanı'nın olduğu alanı kültür projesi yapmayı önermemiş miydi? İki yanlış bir doğru etmiyor. Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'deki en büyük millet bahçemizi yapacak ve İstanbulumuza kazandıracağız." (DHA)

Politika