Füsun Sarp Nebil: Microsoft Türkiye’deki veri merkezlerinden müşteri bilgisi istiyor

Füsun Sarp Nebil: Microsoft Türkiye’deki veri merkezlerinden müşteri bilgisi istiyor
Teknoloji yazarı Füsun Sarp Nebil, Microsoft’un servis sağlayan veri merkezine müşteri adlarını, adresini ve vergi numarasını vermesi için baskı yaptığını kaydetti.

Teknoloji yazarı Füsun Sarp Nebil, Microsoft’un Türkiye’deki veri merkezlerinden müşteri bilgisi istediğini belirtti.

Nebil, Microsoft’un servis sağlayan veri merkezine müşteri adlarını, adresini ve vergi numarasını vermesi için baskı yaptığını kaydetti.

Nebil’in, Yetkinport.com’daki yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Avrupa Birliğinde veri merkezlerine yaklaşımları ile şikayet edilen Microsoft, Türkiye’deki veri merkezlerine de baskı yapıyor. Yanına danışmanlık firması KPMG’yi alıp, iki şirketin de Dublin şubesinden olan elemanların yönettiği bir operasyon ile Veri Merkezlerinin müşteri listelerini almaya uğraşıyorlar. 5 yıl önce bunu “Telif Hakları” başlığı ile yapmışlardı, şimdi “Yasaklı Müşteri” diyerek yapmaya çalışıyorlar.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden olan ve Azure markası altında bulut bilişim hizmetlerine yönelik de faaliyet gösteren Microsoft, Türkiye’de faaliyet gösteren yerel veri merkezleri ile SPLA (Service Provider Licence Agreement) sözleşmesi yapıyor. Yani bireysel ve kurumsal müşterilerine sattığı hizmetler dışında, toplu kullanım için de lisans satıyor.

İşte bu parası ödenmiş lisansı bir silah gibi kullanıyor ve servis sağlayan veri merkezine “müşteri adlarını, adresini ver vergi numarasını vermesi” için baskı yapıyor.” (Kısa Dalga)

Teknoloji