Futbol dünyası Pele'nin ardından neler yazdı?

Futbol dünyası Pele'nin ardından neler yazdı?
Pele'nın vefatı sonrası futbol camiasından taziye mesajları paylaşıldı.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, tedavi gördüğü hastanede, 82 yaşında hayatını kaybetti. Pele'nın vefatı sonrası futbol camiasından taziye mesajları paylaşıldı.

Ronaldo: "'Hatıran sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde uyu Kral Pele''

Lionel Messi: "Huzur içinde uyu Pele."

Neymar: "Pele'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele'den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya'ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!"

Josef: "Pele, dünya futbolunun unutamayacağı, belki de en büyük efsaneydi."

Vincenzo Montella: "Bir efsaneyi daha kaybettik. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Uzun zamandır mücadele veriyordu ama olmadı."

Kylian Mbappe: "Futbolun kralı bizi terk etti ama mirası asla unutulmayacak.

Enner Valencia: "Huzur içinde yat Pele"

TFF: "Dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Brezilyalı Pele, 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Futbola yaptığın unutulmaz katkılar için sonsuz teşekkürler, huzur içinde yat Pele".

Beşiktaş: "Efsane, ikon, kral. Futbol seni asla unutmayacak Pele."

Göztepe: "Futbolun simge isimlerinden Pele hayatını kaybetti. Futbola kattığın tüm değerler için minnettarız. Seni unutmayacağız Pele"

Brezilya Futbol Federasyonu: "Kral Pele"

Santos: "Sonsuz"

Manchester United: "Huzur içinde yat Pele. Dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarına yaşattığınız mutluluk için teşekkür ederiz.

Pele kimdir?

Pele, 23 Ekim 1940 tarihinde dünyaya geldi. Aile tarafından Pepe takma adıyla çağrılırdı ama kuzenleri ve küçük arkadaşları tarafından yaramaz anlamına gelen Peli lakabı takıldı, bu lakap zamanla Pele oldu.

Pelé, forvet pozisyonunda oynamış Brezilyalı eski bir futbolcu. 1956'dan emekli olduğu 1977'e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır.

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pele; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da "En iyisi" olarak nitelendirildi. 2000'de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyor. (DHA/ANKA)

Spor