Gabonlu öğrenci, annesine öldürülebileceğini söylemiş: Avukatına da kısıtlama getirildi

Gabonlu öğrenci, annesine öldürülebileceğini söylemiş: Avukatına da kısıtlama getirildi
Gabon'dan 3 ay önce Türkiye'ye okumaya gelen öğrencinin Karabük'te kendisine kötü davranıldığını, Sakarya'ya gitmediğini istediğini söylediği ortaya çıktı. Avukatın ise dosyaya bakmasına kısıtlama getirildi.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cesedi bir hafta önce bulunmuştu.

Ön otopsi raporundaki bulguları paylaşan savcılık, öğrencide cinsel istismar izine rastlanılmadığını, ölümün suda boğularak meydana geldiğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten ekipler kameraları izlerken genç kızın kıyafetleri ve vücudundan alınan örnekler kriminal incelemeye alındı.

Ölen genç kızın arkadaşları ise Karabük Üniversitesi içinde "Dina için adalet" sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

'Bildiğin gibi değil'

Dinabongho’nun 'kendisine Karabük'te kötü davranıldığını ve öldürülebileceğini söylediği', kaybolmadan 1 gün öncesine ait sesli mesajlar ortaya çıktı.

Annesine yalvardığı anlaşılan genç kız, sesli mesajlarında şunları söylemiş: “Sınavı geçersem Sakarya’da okumamın önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. Neden korkuyorsun ki? Bırak gideyim sana yalvarıyorum anneciğim. Lütfen, yalvarıyorum. Burada bize nasıl davrandıklarını bilmiyorsun, bildiğin gibi değil. Burada kalmak istemiyorum, bırak gideyim. Babamdan da izin isteyeyim, bırakın buradan gideyim."

Gabon’a göndermek istediği telefonla ilgili yaşadığı sorunlardan dolayı çok üzüldüğünü de anlatan Dinabongho'ya, annesinin Sakarya'ya gitmesi yönünde olumlu cevap vermediği kaydedildi.

Avukatın yetkisi kısıtlandı

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı’na genç kızın ölümüyle ilgili gelişmelerin bildirilmesi ve konunun takip edilmesi için nota verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet başsavcılığı ise soruşturma kapsamındaki bilgilerin Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'ni temsil eden avukat Kerim Bahadır Şeker’e verilmemesi, gizliliğin korunması için Sulh Ceza Mahkemesi'ne kısıtlılık kararı talebiyle başvurdu.

Talebi değerlendiren mahkeme, ‘kasten öldürme, çocuğun cinsel istismarı, devletin güvenliğine karşı suçlar ve casusluk’ gibi 11 farklı suçu kapsayan Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 153/2 maddesi uyarınca kısıtlama kararı verdi.

Kararla Şeker’in dosya içeriğinden örnek alması ve dosyayı inceleme yetkisi kısıtlandı. (DHA)

Gündem