Gabonlu üniversite öğrenci Dina’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında sanık Acar’ın ifadesini çelişkili bulundu

Gabonlu üniversite öğrenci Dina’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında sanık Acar’ın ifadesini çelişkili bulundu
Gabonlu üniversite öğrenci Dina’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında sanık Acar’ın ifadesini çelişkili bulunurken tutukluluk halinin devam edilmesi kararı verildi.

Karabük'te Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart'ta Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni bulunmuştu.

Gabonlu üniversite öğrenci Dina’nın öldürülmesine ilişkin davanın dün ilk duruşması görüldü. Mahkeme başkanı, sanık Acar’ın ifadesini çelişkili buldu.

“Kendini savunamayacak durumda olan kişiyi suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve “cinsel istismara teşebbüs” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Dursun Acar, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

'Polisi aramak aklıma gelmedi'

Acar, duruşmada verdiği savunmasında Dina’yı tanımadığını ancak Filyos yolu boyunca takip ettiğini söyledi. Ayrıca Acar, polisleri aradığını iddia etse de telefon incelemesinde aramadığı ortaya çıktı. Mahkeme başkanının "Neden karakola haber vermedin?" diye sorması üzerine Acar "Polisi aramak aklıma gelmedi" yanıtını verdi. Avukatlar ayrıca, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Mahkeme, Acar’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı ertelendi.

Ne olmuştu?

Şüpheli ölüm ile ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Dina'nın ana yolda bir otomobilden inip, koşarak çalılıklara gittiğini, bir süre sonra araca döndüğünü, ardından otomobilin de çalılığa ilerlediğini tespit etti.

Cesedinde morluklar bulunan Dina'nın para karşılığı cinsel ilişki talebi içeren mesajlar aldığı, annesine Karabük'ten gitmek istediğini söylediğine dair ses kayıtları da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 3'ü Gabon uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı; 3 kez gözaltına alınıp, salıverilen Dursun Acar ise 4'üncüsünde tutuklandı.

Dina'nın cenazesi de İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Gabon'a götürülerek defnedildi.

Gündem