Galatasaray Başkanı Özbek: 'Bir koalisyona karşı savaşıyoruz'

Galatasaray Başkanı Özbek: 'Bir koalisyona karşı savaşıyoruz'
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, imzalanan sponsorluk anlaşmasında gündeme dair açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Galatasaray'ın bir koalisyona karşı savaştığını öne sürdü.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek düzenlenen sponsorluk anlaşmasında gündemdeki konulara değindi.

Türkiye Futbol F'nin istifa etmesi gerektiğini yineleyen Özbek, bir koalisyona karşı savaştıklarını iddia etti.

Özbek'in açıklamaları şöyle:

"Bizden önce ligde istenen başarı gelmemişti. Biz böyle bir takımı devraldık, ilk senemizde şampiyon olduk. Sponsorluklar da başarılarla birlikte paralel gidiyor. Geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz sponsorluk geliriyle bu sezonki çok farklı. Sponsorluk gelirimizde Galatasaray tarihindeki en büyük seviyeye ulaştık. 50 milyon Euro'luk hedefimizi de geçmiş bulunuyoruz.

Naklen yayın gelirleri

Bankalar Birliği anlaşmasında faiz ve anapara ödemelerine başlandı. Bununla birlikte gelirlerimizin yüzde 50'si kesiliyor. Bunun için gelir hedefinin 2 katını elde etmek zorundasınız çünkü gelirinizin yarısı borca gidiyor.

Naklen yayın gelirleri maalesef çok alt seviyede kaldı. 500 milyon dolarla yapılan anlaşma bugün 80 milyon dolar seviyesine kadar inmişti. Yeni yayın ihalesinde de rakamlar çok yüksek değil. Dolayısıyla sizin faaliyet dışında da bazı gelirlere ihtiyacınız var. Galatasaray bu konuda büyük başarı elde etmiştir.

'Diğer maçlarda da büyük hatalar olduğu kanaatindeyim'

Biz yeni seçilmiş federasyonun desteklenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Öyle bir dönemde bu ifadeyi kullandım ki zaten Kulüpler Birliği üyelerinin büyük çoğunluğu devam edilmesini istemiyordu. Son zamanda olaylar öyle bir seviyeye geldi ki bize göre bu federasyonun bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine vardık.

Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek isimlerin gelmesini talep ettik. Bunun da arkasındayız.

VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle beraber bazı tartışmaları bitirmesi hedefleniyordu. Bunda büyük ölçüde başarılı oldu ama hala VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını kastetmiyorum. Diğer maçlarda da büyük hatalar olduğu kanaatindeyim.

Daha önceki bildirimizde de biz artık bir yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Çünkü bu spekülasyonlar artık öyle seviyeye geldi ki hiçbir kulüp memnun değil. Onun için bu tartışmaların daha da büyümesini engellemek lazım. Bunun için de yenilenmeye ihtiyaç var. (Kısa Dalga)

Spor