Galatasaray, Fenerbahçe'nin 'yabancı hakem' teklifini 'şartlı' kabul etti

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 'yabancı hakem' teklifini 'şartlı' kabul etti
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında hakemler üzerinden yürüyen gerilim büyüyor. Fenerbahçe ürüyen Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı kırmızılı kulübü kastederek" Yabancı hakem istemezler çünkü en iyi sonuçları Türk hakemlerle alıyorlar" sözlerine Galatasaray'dan "kabul" yanıtı geldi. Ancak Galatasaray Başkanvekili Erden Timur çeşitli şartlar sundu.

Galatasaray, Kasımpaşa mücadelesinin ardından Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Ali Koç'un iddialarına cevap verdi.

Erden Timur'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

  • Şampiyonluk maçı denilen tarzda bir maçtı. Penaltı kaçırdıktan sonra böyle bir geri dönüş inanılmaz. Biz bu sene inşallah şampiyon olacağız. Tüm camiada bir inanmışlık, dayanışma var. Herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Kim hak ediyorsa o şampiyon olsun.
  • (Ali Koç) O günkü 3 saatlik konuşmada denilmeyen şey kalmadı. Bu camialar farklı yerlere sürükleniyor. Aylar önce söyledik. İmza verelim ve telefonlarımız, banka hesaplarımız incelensin ve arınalım dedik. Lütfen arınalım artık.
  • Yabancı hakem mi? Buyursun olsun. Yabancı hakem her maçı yönetebilir. Okan hocayla konuşurken içeride 'robot hakem' olsun dedim. İstenilen yerde, istenilen şekilde olsun. Yabancı hakem - Türk hakem kıyaslamasını ancak yabancı hakemin de evine adam gönderirsen, çocuğunu tehdit ettirirsen, AVM'de de hakemin çevresini sararsan o zaman yabancı hakem ne yapar bakmak lazım.
  • Fenerbahçe'nin teklifi bizim için kabuldür. Şartımız şu; aylardır söylüyoruz, madem ki yabancı hakemin saniyelik kararının daha adil olduğunu düşünüyoruz, son 1 sene, 2 sene, 5 sene... 3 tane yabancı hakem belirleyelim. Maçları izlesinler. Bu seneden başlasınlar. Basit hata, fazla faul, kazandıran hata, her türlü şeyi yapsınlar. Sonucu kabul ediyoruz. 3 tane, gerekirse 5 tane seçelim. Eğer bunu kabul ederlerse biz de onu kabul ediyoruz. Teraziden kaçan hırsızdır derken bunu kastetmiştim. Deftere bakmaktan kaçıyorsan demek ki haklı değilsin.

Spor