Galeria AVM'nin kontrollü yıkımı enkazda kedilerin olduğu anlaşılınca durdurulmuştu: İlk kedi kurtuldu

Galeria AVM'nin kontrollü yıkımı enkazda kedilerin olduğu anlaşılınca durdurulmuştu: İlk kedi kurtuldu
Diyarbakır'da Galeria AVM'de yapılan kontrollü yıkım içeride kedilerin olduğu anlaşılması ile durdurulmuş ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Arama kurtarma çalışmalarında ilk kedinin kurtarıldığı haberi geldi.

Diyarbakır'da, depremde bir bloğunun yıkılması sonucu 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria AVM'de yapılan kontrollü yıkım, içeride bir kedinin tespit edilmesi üzerine durdurulmuştu.

AFAD ve itfaiye ekipleri, kedinin kurtarılması için çalışma başlatmıştı.

Konuyla ilgili yapılan Valilik açıklamasında, "Depremden etkilenen Galeria Sitesinde devam eden yıkım çalışmaları, içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulmuştur. AFAD ve itfaiye ekipleri, kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlatmıştır. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Galeria Sitesi yıkım çalışmaları devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kedilerden ilki kurtarıldı

Diken.com.tr'nin Ankara temsilcisi Altan Sancar, Diyarbakır Galeria'da mahsur kalan kedilerden ilkinin kurtulduğunu duyurdu.

HDP'li Meral Danış Beştaş da sosyal medya hesabından "Galeri 1.katta bir kedi kurtarıldı. 9.katta kapan kuruldu. 3 kedi kurtarılmayı bekliyor" açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem