Garo Paylan 2018'de Meclis'te böyle uyarmış: Düşünün ki siz 10 katlı bir binayı affettiniz. O binada 100 vatandaşımız yaşıyor

Garo Paylan 2018'de Meclis'te böyle uyarmış: Düşünün ki siz 10 katlı bir binayı affettiniz. O binada 100 vatandaşımız yaşıyor
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Garo Paylan'ın 2018 yılında Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmayı paylaşarak 'imar affı' yasasını Meclis'e getirenlere dikkat çekti.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından HDP Milletvekili Garo Paylan'ın 9 Mayıs 2018'de Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı paylaştı.

Payan imar affı gündeminde ''İnanın bu kadar rezil bir imar affı gelmemişti. Yalapşap bir torba yasa içinde, bir maddelik imar bir affı. Kaç kişiyi ilgilendiriyor. 13 milyon iş yeri ve konut. Yani yaklaşık 50 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konu. 35 yıllık kanayan bir yara böyle bir torba maddede, böyle yalapşap getirilir mi arkadaşlar. Hak mıdır bu? bu büyük bir vebaldir. Bu meclis bu vebalin altına girmemelidir. Bir af getirilecekse bunun bunun çok boyutlu düşünlük yapılması lazım. Düşünün ki siz 10 katlı bir binayı affettiniz. O 10 katlı bina 100 vatandaşımız yaşıyor. Bir deprem oldu Allah korusun, o vatandaşlarımız o binanın altında kaldı. Kim bu vebali taşıyacak'' demişti.

Demirtaş o görüntüleri ''Bu felaket önlenebilirdi. Çok yazık. Kibirlerinden, küstahlıklarından kimseyi dinledikleri yok ki! Bakın değerli Garo, 2018'de nasıl uyarmış.'' notuyla paylaştı.

Gündem