Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Dijital parada kritik noktadayız

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Dijital parada kritik noktadayız
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) ilişkin yaptığı açıklamada, "MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolünün ve İslam İşbirliği Teşkilatı iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik bir dönüm noktasındayız" sözlerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 24-25 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)-Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantının açılışı, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından gerçekleştirildi.

BloombergHT'nin yer verdiği bilgilere göre; Erkan, dijital paralarla ilgili merkez bankaları arası iş birliğinin rolü üzerinde durdu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, toplantıdaki açıklamalarında, şu sözleri sarf etti:

"Gelişmiş ülke merkez bankalarının girişimleri belirli bir olgunluğa ulaşmak üzere ve güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolünün ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik bir dönüm noktasındayız. Kendi dijital para teknolojilerini geliştiren ülke örnekleri var. Dijital paranın nihai gücü, yalnızca dijital para olmasından değil, merkez bankasının ihraç ettiği bir parasal teknoloji olmasından gelmektedir. Birlikte çalışabilirlik ve yüksek performanslı ödeme işleme sistemleri olmadan hiçbir MBDP projesi, kapsayıcı, daha yeşil ticaret ve yatırım konuları açısından etkin ve etkili bir küresel aktarım sağlayamaz." (Kısa Dalga)

Ekonomi