Gazete Duvar ve Diken'e sahte erişimi engelleme kararları gönderildi

Gazete Duvar ve Diken'e sahte erişimi engelleme kararları gönderildi
İfade Özgürlüğü Derneği’nin kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Gazete Duvar ve Diken'e bazı kişilerin sahte erişimi engelleme kararlarını gönderdiğini belirtti.

Son yıllarda birçok haber sitesine haberler, sosyal medya hesabına ise yapılan paylaşımlara özellikle 'kişilik hakları' gerekçe gösterilerek mahkemeler aracılığıyla engelleme kararları çıkarılıyor. Öyle ki artık mahkemelerden 'erişim engelli haberine erişim engeli' bile çıkıyor. Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise artık sahte erişim kararlarının sitelere gönderildiğini duyurdu. Gazete Duvar ve Diken internet sitelerine giden kararlarla ilgli Akdeniz'in paylaşımları şöyle:

" Bugüne kadar kamuoyu ile ilgili hep GERÇEK erişimin engellenmesi kararları paylaştım. Bugün ise 2 farklı SAHTE kararı sizlerle paylaşacağım. Bu SAHTE kararlar haber sitelerine gönderiliyor ve bazı haberlerin kaldırılmasına çalışılıyor.

Bugüne kadar birbirine benzer ve aynı kişiler tarafından gönderilen 2 farklı kararla karşılaştık. Bu kararlar Temmuz ayında @gazeteduvar'a ve Eylül ayı içinde ise @DikenComTr'e gönderildi

Duvar'ın 04 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan "Dayıdan yeğene dava: Süper asker ilacı ile dolandırıldık" başlıklı haberi ile ilgili SAHTE karar aynı gün içinde ve hatta 4,5 saat sonra gönderildi:

Diken'in ise 09 Ağustos 2019 tarihli "Keskin Holding’in 30 villası icra yoluyla satılacak" başlıklı haberi ile ilgili SAHTE karar ise 03 Eylül 2021 tarihinde gönderildi:

Her 2 SAHTE karar da Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinden gelmiş gibi gözüküyor ve her 2 kararda da Hakim ismi "Esma Canıbeyaz Şengül" olarak gözüküyor. Bakırköy adliyesinde ise bu isimde bir hakim yok. Karar sayıları da dikkat ederseniz aynı.

Sayın Hakim Esma Canıbeyaz Şengül halen Gaziosmanpaşa Sulh Ceza Hakimliğinde görevli bir hakim. Bu sahte kararlarda ismi geçen katip de Gaziosmanpaşa Sulh Ceza Hakimliğinde görevli.

Diken'e gönderilen SAHTE kararın SAHTE tebligat zarfı da var. Bu sahte zarfın üstündeki PTT takip numarası sorgulandığı zaman gönderenin Gaziosmanpaşa 3. Sulh Ceza Hakimliği olduğu anlaşılıyor. Fakat SAHTE zarf üstünde Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği yazıyor

ÜSTÜNE BİR DE TAKİPSİZLİK

Gazete Duvar adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosuna suç duyurusunda bulunuldu. Diken adına da suç duyurusunda bulunulacak. @istbarosu da bu konuyu soruşturmalı ve takip etmeli.

Asıl BOMBA ise Duvar'ın şikayetine istinaden İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı TAKİPSİZLİK kararı verdi! Neymiş efendim, bahse konu kararın aslı yokmuş!!!! "Aslı olmadığı için resmi belgede sahtecilik" olmazmış diyerek soruşturmaya gerek görmemiş.

Ortada çok ciddi bir SAHTEKARLIK söz konusu ve SAHTE kararlar haber sitelerine gönderilerek bazı haberlerin kaldırılması sağlanmaya çalışılıyor. Bu ve benzeri sahte kararlar kimlere gönderildi ve kaç haber kaldırıldı şu anda bilmiyoruz."

Haber sitelerinin ve kamuoyunun bu sahtekarlıktan hem haberdar olması, hem konunun bilinmesi, hem de ilgili merciiler tarafından konunun soruşturulması dileği ile bu paylaşımları yapıyorum.

Gündem