Gazeteci Akinan'dan Suriye'de yaşanan 'yağmaya' ilişkin çarpıcı açıklamalar

Gazeteci Akinan'dan Suriye'de yaşanan 'yağmaya' ilişkin çarpıcı açıklamalar
Gazeteci Serdar Akinan, hazırlamaya başladığı IŞİD belgeseli ve Suriye'de yaşanan 'yağmaya' ilişkin kritik bilgiler verdi: "Bir Ankara temsilcisi kadın gazetecinin eşi fabrikaları yağmalamış, bir sanayi bölgesini... İnsanlığa karşı işlenen suçlarda yargılanacak boyutta"

Gazeteci Serdar Akinan KRT televizyonunda katıldığı bir programda hazırladığı IŞİD belgeselinde karşısına çıkan Suriye'de yaşanan yağmaya ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Türkiye'deki IŞİD saldırıları ile ilgili bir belgesel hazırlığında olduğunu ifade eden Akinan 15 gündür Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu söyledi.

"ANKARA TEMSİLCİSİ KADIN GAZETECİNİN EŞİ SURİYE'NİN YAĞMALANMASINDA ROL ALDI"

Buralarda çok farklı şeylerle karşılaştığını dile getiren Akinan şunları belirtti: "İnanamayacağınız isimler, Suriye'nin yağmalanmasında, çok ünlü bir gazetecinin eşi olduğu söyleniyor fabrikayı yağmalamış. Bir kadın Ankara Temsilcisinin eşi, Suriye'nin yağmalanmasında şirketin başındaki isim, şirketin sahibi. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda yargılanacak boyutta. Bir sanayi bölgesini yağmalıyorsun. Ne diyorsun. Suriye'nin en önemli sanayi tesislerinin olduğu bölge yağmalandı. Sökülüp fabrikalar getirildi. Bu operasyonu yapan firmanın sahibinden bahsediyorum. Bunun Ankara'daki ilişkileri kim, bunun eşi gazeteci Ankara temsilcisi hanımefendi kimlerle ne kadar ilişki içerisinde? Onu geç, petrol ticareti yapılıyor Güneydoğuda. Şu an da biliyorsun Suriye'nin kuzeyindeki petroller Amerkan şirketleri ile ordan Barzani üzerinden geliyor. Barzani'nin şirketleri üzerinden petroller Türkiye'ye geliyor."

Suriye'den zeytin ağaçlarının da sökülüp getirildiğini iddia aden Akinan çarpıcı bir açıklama daha yaptı: "Zeytinyağ işini yapan firma bir bakanın kardeşinin. Tonlarca kilo zeytinyağ Suriye'de yağmalanıyor, getirilip buraya satılıyor."

Akinan bunların daha önce dile getirilmediğini söylerken "bunları görmek için gidip bölgede gezmek gerekiyor" dedi.

"VEYİS ATEŞ SİNEK, TURBUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE"

Akinan şunları dile getirdi: "Tanıdığım güvenlik aygıtı içindeki insanlar, hem uzman hem de devletin hakikaten yıllardır gelmiş silsile içinde önemli kilit noktasında insanlar. Bir muhabbetim var, 30 yıllık gazeteciyim. Anlatıyor, ya sorma diyor, inanılmaz şeyler oluyor burada diyor. Veyis Ateş'i biz konuşuyoruz. Veyis Ateş sinek. Turbun büyüğü heybede. Neler var. Bütün bu resme baktığımda bir çöküş yaşanıyor şu anda..."

Gündem