Gazeteci Aygül'e saldıranlar hakkındaki davanın duruşması görüldü
Gazeteci Sinan Aygül’e saldırı davasında, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin iki koruması hakkında davanın duruşması görüldü. Mahkeme failler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Gazeteci Sinan Aygül’ün, Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 17 Haziran 2023 günü, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı'nın saldırısına uğramasıyla ilgili görülen davada karar verildi.
Mahkeme failler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
'Yani hiçbir ceza verilmedi'
Dün, kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesi ile hapis cezası verilen Aygül sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi.
Gazeteci Sinan Aygül'e kendisini darp edenlere hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi
Aygül'ün X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: “Sokak ortasında gazeteci öldürmeye çalışan polis ve koruma için bugün komik bir cezayla HAGB verildi. Yani hiçbir ceza verilmedi. Bu kadarını beklemiyordum. Yazıklar olsun.”
Bitti.
— Sinan Aygül (@sinanaygul) January 25, 2024
Bugün bu ülkenin zaten olmayan "adaletini" sarayının bahçesine bir kez daha gömdük.
Sokak ortasında gazeteci öldürmeye çalışan polis ve koruma için bugün komik bir cezayla HAGB verildi.
Yani hiçbir ceza verilmedi.
Bu kadarını beklemiyordum.
Yazıklar olsun. pic.twitter.com/RGJgac1ivm
Gazeteci Sinan Aygül’e saldıranlar hakkında tahliye kararı
Sinan Aygül ise kendisine saldıranlara 'hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan davada 2 ay 5 gün hapis almıştı. Onaylanması halinde Aygül cezayı kapalı cezaevinde geçirecek. (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

