Gazeteci Elif Akkuş'a 'gıyabi' gözaltı: Ağır hasta olmasına rağmen adliyeye sevk edilecek

Gazeteci Elif Akkuş'a 'gıyabi' gözaltı: Ağır hasta olmasına rağmen adliyeye sevk edilecek
Gözaltına alınan, 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş, geçen günlerde hastaneye kaldırılmıştı. Hakkındaki gözaltı kararının kaldırılmasına rağmen, Akkuş'un tedavi sürecinde adliyeye götürüleceği öğrenildi.

TRT'nin daha önce sebebini açıklamadan 3 ay görevden uzaklaştırdığı ve süre bitmesine rağmen binaya almadığı 25 yıllık muhabiri Elif Akkuş gözaltına alınmıştı.

Hastaneye kaldırılan Akkuş'la ilgili son durumu Avukat Hüseyin Ersöz paylaştı. Ersöz, Akkuş'un tedavisinin sürmesi gerekirken, gözaltı ve yakalama kararı bulunmamasına rağmen adliyeye götürüleceğini duyurdu.

Ersöz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Elif Akkuş'un durumuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, sağlık durumu sebebiyle Ankara Medicana Hastanesi’nde bulunuyordu.

Tansiyon değerleri düşmemesine karşın bugün, hastane odasında polis ifadesini aldı ve Savcı tarafından gözaltına son verildi.

Akşam saatlerinde Savcılıkla, Hastane Yönetimi arasında gerçekleştiği bilgisi verilen görüşme sonrası, ani bir kararla Elif Akkuş’un taburcu edilmesi kararlaştırıldı.

Hastane Yönetimi, polise haber verildiğini ve Elif Akkuş’un polis nezaretinde Adliyeye götürüleceği bilgisini verdi.

Gözaltı işlemi biten, beyninde stent takılı, emboli tehlikesi olan hasta bir kişi, 18/7 tansiyon değerleriyle polis eşliğinde Adliyeye götürülecek! Bu hukuk “düzeninde” daha neler göreceğiz bakalım.

'Hastaneye “hastayı size zimmetledim” deniliyor'

Az önce Elif Akkuş’un doktoru odasına geldi ve taburcu işleminin yarın sabah yapılacağını iletti.

Savcının Hastaneye yazdığı yazıda, “Bu aşamada Gözaltının sonlandırılmasına karar verilmiştir. Bu aşamada şüphelinin tedavisine devam olunması, tüm tıbbi iş ve işlemlerin yerine getirilmesi ile şüphelinin hastaneden taburcu edileceği zaman, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesine, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şüphelinin Hastaneden taburcu edilir edilmez Adliyeye sevkinin sağlanması, gerekli tüm usulü ve yasal tedbirlerin alınması, şüphelinin kaçmasına mahal verilmemesi, ilgili tüm sorumluluğun Hastane Yönetimi üzerinde olduğunun bilinmesi, aksi takdirde ilgili Hastanenin yetkilisi tüm sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağı hususunda…” denildi.

Bu yazılı talimat uyarınca, Elif Akkuş yarın sabah taburcu edilip, polis nezaretinde Adliyeye sevk edilecek. Savcılığın yazısında, polise, “gözaltı kararı yok ama”, Elif Akkuş’u hukuka aykırı şekilde bana mevcutlu getir; Hastaneye “hastayı size zimmetledim” deniliyor. Hastane yönetimi de Elif Akkuş’un kapısına güvenlik görevlisi koyuyor. Yetmedi, kapıya komiserinin talimatı ile silahlı polis dikiliyor. Gözaltı Kararı var mı, yok! Yakalama Kararı var mı, yok! Savcı ben yaptım oldu diyor! (Kısa Dalga)

Gündem