Tevhid Grubu’nun Gönültaş’a tehdidi: İşte belgeler

Tevhid Grubu’nun Gönültaş’a tehdidi: İşte belgeler
Gazeteci Hale Gönültaş, Kısa Dalga'da IŞİD'le ilgili çıkan bir haberinden sonra Tevhid Grubu tarafından tehdit edildiğini duyurdu.

Halen tutuklu bulunan İslamcı Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk’a bağlı Tevhid Grubu, gazeteci Hale Gönültaş’ı Kısa Dalga’da yayınlanan “IŞİD’li kadının bıçaklı videosu millet bahçesinde çekildi” haberinin “kurgu” olduğunu iddia ederek tehdit etti. Gönültaş’ı yaptığı haberle “Halis Bayuncuk davasını olumsuz etkilemekle” itham eden Tevhid Grubu üyeleri bunun da bir vebali ve sonucu olacağını tehdidinde bulundu.

Gönültaş’ın tamamen belgelere dayanan haberi, 12 Mayıs tarihinde internet sitemizde yayımlandı.

Gönültaş haberinde geçen yıl İstanbul’da düzenlenen bir baskınla gözaltına alınan kadının elinde bıçakla şeriata karşı çıkanları ölümle tehdit ettiği görüntüler İstanbul Başakşehir Millet Parkı’nda çekildiğini aktarıyordu... "Handan'ın hikayesi örgütteki kadınların durumuna ışık tutuyordu.

Hale Gönültaş, haberini dosyadaki resmi ifadeye dayandırdığı halde, sosyal medyada "kurgu haber" yapmakla itham edilip tehdit edildi.

Haberin yayımlanmasının ardından Hale Gönültaş’ı arayan Tevhid Grubu üyeleri haberin omurgasını oluşturan ifadenin “varlığını” sorgularken “IŞİD üyeliğinden tutuklanan kadının İstanbul TEM Şubesinde verdiği ifadesinde yer alsa dahi haberi yazarken “Tevhid Grubu bölümünün çıkarılması” gerektiğini savundu.

"HABERİ ÇIKARIN" BASKISI

Halis Bayuncuk’un avukatlarından olduğunu, aynı cezaevinde yattıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye olduğunu ifade ederek arayan kişi ise haberin Hanzala’ya ek bir ceza getireceğini, bunun da vebalinin ağır olduğunu söyleyerek haberin Tevhid Grubu ile ilgili bölümlerinin çıkarılmasını talep etti.

Kısa Dalga olarak kendilerine “Yasal haklarını kullanmaları” telkin edildi. Fakat Tevhid Grubu üyeleri Hale Gönültaş’ı telefonla aramayı sürdürerek “haberdeki Tevhid Grubu bölümünün geriye dönük çıkarılmasını” talep etti.

Kendilerine yanıt olarak haberin tamamen belgelere dayandığı ve doğru olduğu dilerlerse yasal yollara başvurmaları tekrar iletildi.

Bunun ardından Tevhid Grubu üyeleri, Hale Gönültaş’ı yine arayarak “Tevhid Grubu’nu hedef göstermekle, haberi ile Halis Bayuncuk’un davasını etkilemekle, Ebu Hanzala davasını iyi bilmesine karşın bunu bilinçli olarak yapmakla bu etkilemenin de sonuçlarının olacağı” yönünde tehdit içeren ifadeler kullandı.

KURGU DEĞİL GERÇEK: İŞTE İFADE TUTUNAĞI

Tevhid Grubu üyeleri dün sosyal medya üzerinden Hale Gönültaş’ı hedef göstererek “kurgu” haber yaptığı yönünde kampanya başlatarak hedef gösterdi.

Aşağıda, Tevhid Grubu’nun “kurgu” olarak nitelediği habere konu olan, İstanbul Terörle Mücüdele Şube Müdürlüğü’nde Şubat 2022’de alınan IŞİD’li kadının ifadesinin Tevhid Grubu’na ait bölümlerini yayımlıyoruz.

whatsapp-image-2022-05-20-at-13-32-41.jpeg

ekran-resmi-2022-05-20-11-23-38-001.png

TEHLİKELİ BİR SÜRECE GİDİYOR

Hale Gönültaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tevhid Grubu'nun ismini vererek hedef gösterdiğini ve bu durumun tehlikeli bir sürece doğru gittiğini söyledi.

Gönültaş'ın paylaşımları şöyle:

"IŞİD, bıçaklı videoyu Millet Parkı'nda çekti" haberimden sonra Tevhid Grubu olarak avukatlarınız başta olmak üstü örtük tehdit içeren aramalarınızı, tacizlerinizi görünür kılmadım.

Tehdit ve tacizden sonra isim vererek hedef gösteriyorsunuz."

"Tevhid Grubu'ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım.
Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir."

Gündem