Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı
'Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek' suçundan soruşturma başlatılan İbrahim Haskoloğlu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatmış, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Haskoloğlu'nu Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Halk TV'de yer alan habere göre, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen Haskoloğlu'nun emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

ERDOĞAN VE FİDAN'IN KİMLİK KARTLARINI PAYLAŞMIŞTI

İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını paylaşmıştı. Haskoloğlu, yaptığı paylaşımında "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil" ifadelerini kullanmıştı.

Haskoloğlu'nun tutuklanma haberini gazeteci Fatih Portakal duyurmuştu.

Portakal, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"İbrahim Haskoloğlu’nun ablası aradı. Üsküdar’daki evlerine dün gece 11’de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da @haskologlunu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylastığı bir haber iddiası." (Kısa Dalga)

Gündem