Gazeteci İpek Özbey yazdı: Dragos kod adlı malikânede neler yaşandı?

Gazeteci İpek Özbey yazdı: Dragos kod adlı malikânede neler yaşandı?
Gazeteci İpek Özbey'in Adnan Oktar örgütünü çökerten polis şefi Furkan Sezer'le görüşmesinin yer aldığı kitabı DRAGOS adlı kitabı Kırmızı Kedi Yayınları tarafından basıldı.

Kısa Dalga - Gazeteci İpek Özbey'in kaleme aldığı 'DRAGOS- Furkan Sezer Anlatıyor' adlı kitabı çıktı. Kırmızı Kitap Yayınları'ndan çıkan kitapta şu soruların yanıtı yer alıyor: "Operasyonun perde arkasında neler yaşandı? Adnan Oktar’a operasyon yapan polis müdürünün başına neler geldi? Kızlar nasıl “kedicik”lere dönüştürüldü? Dragos kod adlı malikânede neler yaşandı?Turnike sistemi nedir? Örgüt parayı nereden buldu? Adnan Oktar yurtdışında kimlerle bağlantı kurdu? Cezaevine gelen kadın avukatların sırrı ne?"

Operasyonda görev aldı

Furkan Sezer, 2002’de Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ilk görev yeri olan Edirne’de Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. İstanbul’da görev yaptığı sırada Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yapılan operasyon başta olmak üzere çok sayıda operasyonda görev aldı ve yönetti. 2021 yılında Emniyet Teşkilatından ayrıldıktan sonra çeşitli kurumsal şirketlerde çalıştı.

Gazeteci İpek Özbey hakkında


İstanbul Üniversitesi’nde İşletme ve Sosyoloji okudu. Gazeteciliğe Söyleşi dergisinde başladı. HBB, Kanal 6, NTV ve CNN Türk’te çalıştı. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde “Pazartesi Söyleşileri”ni yaptı.

Halk TV’de “Sansürsüz” adlı programı hazırlayıp sundu. Sözcü gazetesinde söyleşilerine devam eden Özbey, Sözcü TV’de “Nokta Atışı” ve “Karşı Karşıya” adlı programları hazırlayıp sunmaktadır.

Kırık Matruşka adlı bir romanı, söyleşilerinin derlendiği Manşet: Türkiye Konuşuyor ve 15 Temmuz Demokrasi Kahramanları adlı kitapları bulunan Özbey, PEN Türkiye’nin ve IPI Türkiye’nin Genel Sekreterliğini yürütmekte ve ÇGD Uğur Mumcu ile TGC Başarı Ödülü sahibi. (Kültür Sanat)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat