Gazeteci Nuh Köklü öldürüldüğü yerde anıldı

Gazeteci Nuh Köklü öldürüldüğü yerde anıldı
Gazeteci Nuh Köklü, ölümünün 9. yılında İstanbul Kadıköy'de katledildiği yere yapılan Ayrışma Heykeli'nin önünde anıldı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde 17 Şubat 2015’te arkadaşlarıyla kartopu oynarken esnaf Serkan Azizoğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü, katledilişinin yıl dönümünde anıldı.

Anmaya Köklü'nün arkadaşları, dostları ve mahalle komşuları da katıldı. Anma töreninde Köklü’nün eski eşi gazeteci Sibel Köklü konuştu. Sibel Köklü, “Katil, iktidarın ‘Benim esnafım gerektiğinde polistir, askerdir’ sözünden etkilenerek bu cinayeti işledi” ifadelerini kullandı.

Nuh Köklü kimdir?

1968 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara’da Mamak Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe, İstanbul Life Dergisi’nde editör olarak başladı. Aynı dergide haber müdürlüğü görevini üstlendi. Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. BirGün Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı. Bianet haber sitesinde editörlük yaptı. Açık Radyo’da “Bir şey daha var” programını hazırladı. 2003 yılında Latin Amerika’ya gitti. Bir yıl Arjantin, Peru ve Uruguay’da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu sürede Bianet’e haberler göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah Gazetesi’nde çalıştı. Radikal 2’de yazılar yazdı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 yılları arasında NTV’de program editörü olarak çalıştı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden çıkarıldı. Gazetecilik dışında başka iş yapmadı. Yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele verdi. Köklü öldürüldüğünde 47 yaşındaydı. (Kısa Dalga)

Yaşam