Gazeteci Seyhan Avşar: Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…

Gazeteci Seyhan Avşar: Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…
Gazeteci Seyhan Avşar hakkında uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın serbest kalması için adamlarının Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçtiğine dair haberinin ardından soruşturma başlatıldı. Avşar, polislerin kapısına geldiğini duyurdu.

Gazeteci Seyhan Avşar yaptığı haberden kaynaklı ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Halk TV Özel Haberlerden sorumlu Seyhan Avşar sosyal medya hesabından ilk olarak şöyle yazdı:

"Dün yaptığım Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldı. Gürlek'in avukatının İstanbul Adliyesi'ne bizzat giderek benim gözaltına alınmam konusunda baskı yaptığını öğrendim. Haber yaptığım kişi bakan yardımcısı, benim gözaltına alınmam konusunda talimatı verdiği kişilerin amiri durumunda. Benim bu gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok. Talimat verilen savcılar da direnebilir mi bilmem. Ancak tarih direnenleri de, biat edenleri de yazar. Takdir kamuoyunun..."

Daha sonra yeni bir paylaşım yapan Seyhan Avşar bu kez "Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…" yazdı.

Seyhan daha sonra "Ben gazeteciyim. Her zaman yazdığım haberlerin arkasında durdum. Kişiye özel hukuk ile olmayacak bir iş oluyor. 2 yaşında çocuğu olan bir kadın gazetecinin kapısına Cuma akşamı polis “ivedilikle ifadeye gelin” diye yollanıyor. Avukatımla konuştum. Ben zaten ne zaman çağrılsa adliyeye giden bir gazeteciyim. Yine aynısını yapacağım. Pazartesi sabah ilk iş olarak ifade vermeye gideceğiz. Hem hukuku hem gazeteciliği savunacağım. Kucağımdaki çocuğuma bırakacağım en büyük miras bu" dedi.

Akın Gürlek haberi yapmıştı

Seyhan Avşar Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan felçli lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın o dönem cezaevlerinden sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçmek istediğini ve Gürlek'in gelişmeleri takip eden narkotik daire başkanlığı tarafından uyarıldığını yazmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem