Gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatlara operasyon: Çok sayıda gözaltı

Gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatlara operasyon: Çok sayıda gözaltı
Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen ev baskınlarında aralarında gazetecilerin, siyasetçilerin, avukatların ve sanatçıların bulunduğu 110 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli 21 ilde başlatılan operasyonlarda çok sayıda eve baskın düzenlendi. Bakınlarda aralarında avukat, siyasetçi, gazeteci ve insan hakları savunucularının da olduğu 110 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

MA'nın haberine göre aralarında MA editörü Abdurrahman Gök, muhabir Ahmet Kanbal, Yeni Yaşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Osman Akın, Xwebûn İmtiyaz Sahibi Kadri Esen; avukatlar Halise Dakalı, Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Berdan Acun, Pirozhan Karali, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in basın danışmanı Sezen Mercan, Amed Şehir Tiyatrosundan Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş ve Elvan Koçer Yıldırım ile siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Evlerde arama yapan polis, gazetecilere ait kitap ve bilgisayar gibi dokümanlara el koydu.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150’e yakın gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında STK temsilcileri var. Genel yürütülen bir soruşturma” ifadelerini kullandı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır, Batman ve Urfa'da gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve yurttaşların da gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

" Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında, birçok üyemizin evi basılarak gözaltına alındı. Dernek binamızda aramalar devam etmektedir. Seçim sürecinde derneğimize ve üyelerimize yönelik gerçekleştirilen siyasi operasyona karşı susmuyoruz!

Aynı dosya kapsamında üyelerimiz ile birlikte Diyarbakır Batman ve Urfa illerinden gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve yurttaşların da gözaltına alındığı bilgisine ulaştık. Derneğimize ve diğer demokratik kurumlara karşı yürütülen siyasi operasyona karşı susmayacağız." (Kısa Dalga)

Gündem