Gazeteci Şükran Ekinci, maden faciası paylaşımı nedeniyle ifade verdi

Gazeteci Şükran Ekinci, maden faciası paylaşımı nedeniyle ifade verdi
Artı TV spikeri Şükran Ekinci, Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeninde göçük altında kalan madenci sayısının resmi rakamlardan fazla olduğuna dair yaptığı paylaşım nedeniyle “halka yanıltıcı bilgiyi yaymak” suçlamasıyla ifade verdi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) da yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında MLSA Hukuk Biriminden Fatih Aydın eşliğinde ifade veren Ekinci, “Yetkililer 9 işçi dedi ama T24'e konuşan TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Başkanı Türkkolu, göçük altında kalan madenciler, resmi rakamın 5 katı dedi. Umarım haklı çıkmaz. Ancak bu göçükten önce 667 işçi vardiya değişimi yapmış!” paylaşmanın kendisi yaptığını kabul etti.

'Paylaşımı ifade özgürlüğü kapsamında yaptım'

“Ben bu paylaşımımdaki bilgiyi T24 haber portalının Twitter adresinde gördüğüm haber üzerine paylaştım ve kaynak gösterdim. Haberin kaynağı TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Türkkolu'dur” diyen gazeteci olarak paylaşımı halkı bilgilendirmek için paylaştığı söyledi. Ekinci ifadesinde “Paylaşımı ifade özgürlüğü kapsamında yaptım. Üzerime suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

MLSA Hukuk Biriminden avukat Fatih Aydın soruşturmanın başlamasının sebebinin kolluğun yaptığı sanal devriye açık kaynak araştırması uygulaması olduğunu söyleyerek, bu uygulamanın Anayasa Mahkemesince iptal edildiğini hatırlatarak, soruşturmanın usule uygun olmadan başlatıldığını belirtti.

“Kaldı ki müvekkilim ülkenin en büyük online haber platformlarından birinde gazeteci olarak çalışmaktadır. Mesleği sebebiyle halkı bilgilendirme yükümlülüğü bulunmaktadır” diyen Aydın, takipsizlik istedi. (Kısa Dalga)

Gündem