Gazeteci Timur Soykan: "IŞİD'in intihar yeleklerini hazırlayan kişi İstanbul'da yakalandı"

Gazeteci Timur Soykan: "IŞİD'in intihar yeleklerini hazırlayan kişi İstanbul'da yakalandı"
Gazeteci Timur Soykan, "24 Mayıs 2021'de IŞİD'in bomba uzmanı İstanbul'da yakalanıyor. İntihar yelekleri hazırlıyormuş örgüt için. ABD, istihbarat veriyor onun üzerine yakalanıyor" dedi.

Halk TV'de Özlem Gürses'le Kayda Geçsin programında Türkiye'de bulunan radikal terör örgütü üyeleri ve örgüt yapılanmaları masaya yatırıldı. halktv.com.tr'nin aktardığına göre programın konuklarından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir dava dosyasındaki IŞİD militanları ile ilgili korkunç görüntüyü paylaştı. Görüntülerde, son derece akıcı bir Türkçe konuştuğu duyulan IŞİD militanı, Ahrar uş-Şam hareketine casusluk yapmakla suçladığı bir kişiyi kafasını keserek katlediyor.

Konuya dair değerlendirme yapan gazeteci Timur Soykan, şunları söyledi:

"Neredeyse her hafta polis operasyon yapıyor IŞİD'e. Hacıbayram'dan yüzlerce kişi Suriye'ye IŞİD'e katılmak için gitti. Daha sonraki süreçte IŞİD yenilgiye uğratıldıktan sonra ise geri Hacıbayram'a göç oldu. Böyle bölgeler var Türkiye'de. IŞİD büyük ölçüde yenilgiye uğradıktan sonra kadroları Türkiye'ye kaçtı ve Türkiye'de bir örgütlenmeleri söz konusu. Türkiye'de IŞİD çok ciddi bir şekilde örgütlü bir terör örgütüdür.

Türkiye'de siyasetin yarattığı büyük bir hata var. Katliamlar bile ayrıştılıyor. 10 Ekim Gar Katliamını, Suruç Katliamını anmak isteyen insanlara müdahale ediliyor ve toplumda IŞİD'in nasıl bir terör örgütü, nasıl vahşi olduğu siyaset kanalından yeterince işlenmiyor.

2018'de Adana'da Rakka'da kafa kesen bir militan yakalanıyor. 20 Nisan 2018'de Kocaeli'nde IŞİD adına kafa kesen başka biri yakalanıyor. Eylül 2019'da İstanbul'da infaz timinin lideri biri yakalanıyor. Daha sonra Sakarya'da bir güvenlik emiri yakalanıyor. 12 Ocak 2021'de Suruç ve Sultanahmet Katliamlarında bombaları temin eden ve hazırlayıp Türkiye'ye getiren kişi Şanlıurfa'da yakalandı. 24 Mayıs 2021'de Mahmut diye bir Mısırlı yakalanıyor, IŞİD'in bomba uzmanı İstanbul'da yakalanıyor. İntihar yelekleri hazırlıyormuş örgüt için. ABD, istihbarat veriyor onun üzerine yakalanıyor.

4 Ağustos 2021'de Samsun'da biri yakalanıyor.

Bunlar belki dünya tarihinin gördüğü en barbar uygulamalara imza atmış bir örgüt. Hücre tipi örgütlenen ve Türkiye'de de örgütlenen, taban bulan örgütler."

Gündem