Gazeteci Tolga Şardan'ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor

Gazeteci Tolga Şardan'ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor
Yargıdaki usulsüzlük iddialarını yazan T24 Yazarı Tolga Şardan'ın, dezerformasyon ve yargıyı aşağılama suçlamalarıyla 5 yıla kadar hapsi istendi. Şardan 1 Kasım Çarşamba günü “Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği” yönündeki yazı yazmıştı.

Yargıdaki usulsüzlük iddialarını kaleme alan ve Cumhurbaşkanlığı’nın da bu konuyla ilgili rapor talep ettiği yazısı nedeniyle tutuklanıp, 5 gün sonra tahliye edilen T24 yazarı Tolga Şardan hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şardan hakkında, dezenformasyon düzenlemesi kapsamında yer alan “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Devletin yargı organlarını aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İddianamede, yazısında İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dahi HSK’ya mektup yazarak adliyelerdeki rüşvet yolsuzluk iddialarını bildirdiğini anlatarak, diğer iddiaları gündeme getiren Şardan’ın halkı yanıltmaya çalıştığı öne sürüldü. Dezenformasyon yasasındaki tüm unsurların geçerli olması halinde suçun işlendiğinin kabul edileceği açıklanmasına rağmen, Şardan’ın yazısı için, “kamu barışını bozması şart değil, kamu barışını bozmaya elverişli olması yeterli” denilerek iddianame düzenlendi.

Gözaltına alınıp tutuklandı

Şardan, 1 Kasım Çarşamba günü “Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği” yönündeki yazısı nedeniyle İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmış, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem