Gazeteci Zeynep Gürcanlı'dan Ziraat Bankası anısı: "Ölen annemdi ama benim hesabıma bloke koydular"

Gazeteci Zeynep Gürcanlı'dan Ziraat Bankası anısı: "Ölen annemdi ama benim hesabıma bloke koydular"
Gazeteci Zeynep Gürcanlı Sedat Peker'in Demirören Grubu'nun Ziraat Bankasından aldığı 750 milyon doları ödemediğine ilişkin iddiasının ardından bankayla yaşadığı bir anıyı paylaştı. Gürcanlı, annesinin vefatı sonrası Ziraat Bankası'nın yaptığını anlattı: Sırf bir an önce bankaya gidip ölüm belgesini götüreyim diye babamdan aldığım yetim maaşına da bloke koydular.

Sedat Peker'in Demirören grubunun Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğine ilişkin iddiası henüz yanıt bulamadı. Ancak birçok kişi sosyal medyada  bankayla ilgili yaşadıkları olumsuzlukları paylaştı. Gazeteci Zeynep Gürcanlı da annesinin vefatının ardından Ziraat Bankası'nın kendi hesabına nasıl bloke koyduğunu anlattı. 

Gürcanlı, twitter hesabından banka ile yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Size içimi çok acıtan bir Ziraat Bankası hikayesi anlatayım; Annem ve ben, rahmetli bürokrat babamdan dul ve yetim aylığı alıyorduk. Aylık Ziraat Bankası’na, ikimizin ayrı ayrı hesaplarına yatıyordu, Annem vefat ettiğinde üzerinde Ziraat’ten alınma küçük bir ihtiyaç kredisi vardı.

Üstelik ihtiyaç kredisi için hayat sigortası da vardı. Yani annemin kalp rahatsızlığından dolayı ani ölümü nedeniyle kalan krediyi zaten sigorta ödeyecekti. Benim ise sadece annemin ölüm belgesini Ziraat Bankası’na iletmem gerekiyordu.

"BANKA ANNEMİM ÖLÜMÜNÜ GAZETE KUPÜRÜNDEN ÖĞRENMİŞ"

Bu Ziraat Bankası, annemin ölümünü bir gazete kupüründen öğrenmiş. Hemen de dul aylığına bloke koydu. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan şu; 

Ben cenaze işleri ile uğraşırken, sırf bir an önce bankaya gidip ölüm belgesini götüreyim diye benim babamdan aldığım yetim maaşına da bloke koydular. Hiçbir hukuki gerekçe olmadan, yasadışı şekilde. Annemin hesabı ayrı, benimki ayrı. Ölen annem. Ama benim hesabı da bloke ettiler.

"SIRF BENİ ŞUBEYE GETİRTMEK İÇİN HESABIMA BLOKE KOYDULAR"

Cenazem olduğunu biliyorlar. Paraya ihtiyaç olacağı kesin. Ama sırf beni şubeye getirtmek için, yasal olmayan şekilde annemle hiç ilgisi olmayan benim hesabıma bloke koydular.

Şubeye gidip sert tepki gösterdim. Bana "ölenlerin yakınları evrakları tamamlamıyor. o yüzden yapıyoruz” dediler ve benim hesabımdaki blokeyi de açtılar. Gençtim. Ne kadar üzüldüğümü hatırlıyorum. Evet bana bunu, Demirören’e 750 milyon dolar kredi verip tahsil etmeyen Ziraat yaptı.

Gündem