Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında 31 yıla kadar hapis istemi

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında 31 yıla kadar hapis istemi
Oda TV Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel hakkında, 'devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme' ve 'devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama' iddiasıyla açılan davada 14 yıldan 31 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istedi. Yıldız, "Besbelli illa bir ceza verilecek" diye konuştu.

Oda TV Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve astsubay Erdal Baran hakkında, 'devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme' ve 'devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama' iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Savcı, Yıldız, Dükel ve Baran hakkında iki ayrı suçtan 14 yıldan 31 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istedi.

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile astsubay Erdal Baran'ın yargılandığı davada savcılık mütalaası açıklandı. Ankara 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Baran ile tutuksuz yargılanan Yıldız, Dükel ve avukatlar katıldı. 

Müyesser Yılduz, savunmasında şunları söyledi:

"Şaşaalı operasyonlarla gözaltına alındık. Çünkü güya askeri casusluk yapmıştık. ‘Üzerimize yapışmaz’ dedik; daha üçüncü gün, bizzat iddia sahipleri yapışmadığını/yapışamayacağını kabul etti. Daha gözaltındayken; ‘TCK’yı havaya atacaklar, hangi sayfa açılırsa, o maddeden ceza verecekler’ dedik. Şu ana kadar üç kere suçun nevi değiştirildi. Yani yine haklı çıktık. Bilmem hatırlar mısınız, izlediniz mi? 10-15 yıl önce televizyonda, usta oyuncular Haluk Bilgiler ve Sumru Yavrucuk’un rol aldığı bir dizi vardı - Sevgili Dünürüm diye. Torunları olacak, herkes bir isim koymak istiyor. Baba Haluk Bilginer ille de Zebercet ismini istiyor. Herkes, ‘bu ne biçim isim’ diye itiraz ediyor. Sonunda şöyle bir formül bulunuyor: ailenin tüm fertleri istediği ismi bir kağıda yazacak, sonra bunlar arasından kura çekilecek. Öneri kabul ediliyor, kağıtlara isimler yazılıyor. Ama Haluk Bilginer uyanıklık yapıyor; kaşla göz arasında bu kağıtların hepsini, Zebercet yazan kağıtlarla değiştiriyor. Kura çekiliyor, sürpriz!.. Zebercet çıkıyor. Bizim iş de o hesap. Yaptığımız işin casusluk, gizli ya da yasak bilgi veya belgelerin ifşası olmadığını, sadece ve sadece gazetecilik faaliyeti olduğunu ispatlamamıza rağmen, besbelli illa bir ceza verilecek."

Avukatlar, mütalaaya ilişkin savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık Baran'ın tutukluluk halinin devamına, Yıldız ve Dükel'in adli kontrollerinin devamına, savunma için ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart saat 09:30'a erteledi.

(ANKA)

 

Gündem