Gazeteciler sansür yasasına karşı sokağa çıkıyor

Gazeteciler sansür yasasına karşı sokağa çıkıyor
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), "Sosyal medyaya ve gazeteciliğe yönelik sansür yasasına karşı yarın tüm ülkede sokaklara çıkıyoruz" diyerek eylem çağrısı yaptı.

'Dezenformasyon yasası' olarak bilinen, medyaya sansür getirecek yasa tasarısı bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Gazeteciler, tasarının geri çekilmesi için eyleme geçiyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), "Sosyal medyaya ve gazeteciliğe yönelik sansür yasasına karşı yarın tüm ülkede sokaklara çıkıyoruz. Anayasa’ya aykırı bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz. Susturma, korkutma, hapsetme yasasına hayır! #SansürYasasınaHayır" diyerek yarın (21 Haziran Salı) Taksim Tünel'de saat 18.00'da basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Gazeteciler Ankara'da da eylem yapacak. Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da bulunduğu basın örgütleri çarşamba günü Ankara'da saat 13.00'te bir araya gelecek.

Basın, İnternet ve Elektronik Haberleşme kanunlarında yapılacak değişiklikleri içeren tasarıda, 'halkı yanıltıcı bilgi' ifadesiyle iktidarın istemediği haberlerin bu kapsama alınacağı ve sünsürün yaygınlaşacağı belirtiliyor. Ayrıca tasarıda 'kamu barışını bozmaya elverişli' gibi muğlak tanımlamalar yer alıyor. Prof. Dr. Yaman Akdeniz, tasarıyla ilgili, ""Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan yüzlerce kişi yargılanacak. Yargılananlara "bu kadar da olmaz artık" tepkisi gösterenler de yargılanacak. Ara sıra "beraat kararı" çıkınca ve 5 sene sonra belki AYM bir ihlal kararı verdiğinde ise sosyal medyadan sevineceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem