Gazetecilik örgütlerinden, gazetecileri hedef gösteren Türkgün'e tepki

Gazetecilik örgütlerinden, gazetecileri hedef gösteren Türkgün'e tepki
Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Basın Konseyi yaptıkları açıklamalarla MHP'nin gazetesi Türkgün'ün gazetecileri hedef göstermesine tepki gösterdi.

Kısa Dalga - MHP'nin yarı resmi yayın organı Türkgün gazetesi tarafından eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesini haberleştirdikleri için hedef gösterilen gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Timur Soykan’a gazetecilik örgütlerinden destek geldi.

ÇGD: Yargının bir an önce adım atması gerektiğini hatırlatıyoruz

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkgün gazetesinin sürmanşetten gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı hedef göstermesine tepki vererek “Tehdit edenler hakkında yargının bir an önce adım atması gerektiğini hatırlatıyoruz” açıklaması yaptı.

ÇGD’nin açıklaması şöyle:

“Sadece mesleki görevlerini yapan, bir soruşturmayı tüm yönleriyle sorgulayan, eksik ve yanlışlıkları gündeme getiren meslektaşlarımız, bir siyasi parti gazetesi ve yazarı tarafından tehdit edilip hedef gösterilmişlerdir. Tüm bu tehditlere karşı korkmadan mesleklerini yapmaya devam edeceklerini duyuran Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın yanındayız. Tehdit edenler hakkında yargının bir an önce adım atması gerektiğini de hatırlatıyoruz.”

Basın Konseyi: Mesleğin yüzakı gazetecilere yönelen tehdit kabul edilemez

Basın Konseyi, Türkgün gazetesinin sürmanşetten gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı hedefe almasına tepki göstererek “Mesleğin yüz akı gazetecilere yönelen tehdit kabul edilemez” açıklaması yaptı.

Basın Konseyi, Türkgün gazetesinin gazetecileri hedef göstermesine tepki sert tepki verdi. Basın Konseyi’nin X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Mesleğin yüzakı gazetecilere yönelen tehdit kabul edilemez. Türkgün Gazetesi'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili program nedeniyle Halk TV ile yorumcu gazeteciler Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Timur Soykan’ı tehdit etmesini şiddetle kınıyoruz.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika