Gazetecilik örgütlerinden Habertürk'e tepki: "'Alo Fatih' hattı yine devrede"

Gazetecilik örgütlerinden Habertürk'e tepki: "'Alo Fatih' hattı yine devrede"
MHP'nin hedef gösterdiği Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti. Gazetecilik örgütleri ve gazeteciler HaberTürk Televizyonu'na tepki gösterdi.
MHP'nin hedef göstermesiyle Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifalarına gazetecilik örgütleri ve gazeteciler tepki gösterdi. 

DİSK Basın İş Sendikası "'Alo Fatih Hattı' yine devrede" başlığıyla yayınladığı açıklamada şunlar dile getirildi: 

"Sloganı ‘Gücü Özgürlüğünde’ olan Habertürk'ün "özgürlüğü" yine "Alo Fatih" duvarına çarptı. Bu sefer telefonun bir ucunda MHP lideri Devlet Bahçeli var. İktidarın küçük ortağı AKP çizgisinde medyayı tehdit geleneğini sürdürüyor. 

İstiyorlar ki kimse eleştirmesin, kimse konuşmasın hatta kimse düşünmesin. Sadece onlar ne diyorsa ona inansınlar. Oysa söylediklerine kendileri de inanmıyorlar." 

TIKLAYIN/ MHP, Habertürk'ü hedef aldı, iki gazeteci istifa etti


ÇGD:  HİÇBİR EMEKÇİ SİYASETÇİLERİN BORAZANI DEĞİLDİR

Çağdaş Gazeteciler Derneği de yayınladığı açıklamayla HaberTürk Televizyonu'nu kınadı:"Siyasetin medyaya olan tehditlerini bugün #Habertürk'e yapılanlarla bir kez daha gördük. MHP'li siyasetçinin tehditkar ifadelerine yanıt veren bir gazeteci ve kanalın yöneticisi, Habertürk patronu tarafından 1 dakika bile düşünmeden kovulmuştur. Medyada hiçbir emekçi siyasetçilerin borazanı değildir, olmayacaktır. Habertürk yorumcularına saldıran MHP'lileri de çalışanına sahip çıkmayan Habertürk yönetimini de kınıyoruz.MHP hedef gösteriyor ardından gazeteciler saldırıya uğruyor. Tetikçi saldırganlar cezasız kalıyor, cezasızlık yeni saldırılara cesaret veriyor. Gazetecileri hedef göstermeyi bırakın!"


TGC:CAN VE İŞ GÜVENLİĞİ HEDEFE KONULDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında "Gazetecileri hedef gösteren, fiziksel saldırıya uğramalarına yol açan siyasi anlayış şimdi de  ‘haber sunarken gülümsedi’ iddiasıyla meslektaşlarımızın can ve iş güvenliğini hedefe koymuştur" denilerek, şu ifadelere yer verildi: "Siyasetçilerin gazetecileri hedef gösterme, fiziksel saldırıya uğramalarına neden olma, 'gülümsedi' diye suçlama, işten atılmalarına yol açma, medya organları izlenmesin diye kampanya yapma özgürlükleri olduğunu görüyoruz. Hukukta olmayan bu özgürlük her an bir gazeteci cinayetine yol açacak kadar tehlikeli bir özgürlüktür. İktidar medyanın yüzde 90’ına sahip olmuştur. Patronlar da çalışanlarına sahip çıkmalı, iktidarın buyruklarına göre medyayı dizayn etmekten vazgeçmelidirler."







Medya Ombusdmanı, Gazeteci Faruk Bildirici de sosyal medyadan HaberTürk televizyonuna tepki gösterdi: "MHP yöneticilerinin EbruBaki'yi hedef almasından sonra Kürşad Oğuz’un istifası üzücü. Bu iktidarın ne basın özgürlüğüne tahammülü var, ne de kendilerinden başkasının konuşmasına. Ama iktidarların gelişini de gazeteciler yazar, yıkılışını da"


Gazeteci Fatih Portakal da twitterdan şu mesajı paylaştı: "Medyanın geldiği son durum. Böyle durumda kanalın patronu olsam omurgalı dururdum. Başaramadım mı? Dükkanı kapatırdım. Çalışanı olsaydım esaret altındaki kanalda çalışmaz istifayı basardım. Ama o cesaret ve duruş çoğunda yok. Medya tarihine not düşüldü"









Gündem