Gazeteciye traji-komik suçlama: Kendisini dövenlere ‘hakaret’ ettiği için dava açıldı

Gazeteciye traji-komik suçlama: Kendisini dövenlere ‘hakaret’ ettiği için dava açıldı
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanının yakın korumaları tarafından ölesiye dövüldü ancak Aygül'e dava açıldı. Traji-komik suçlama ise kendisini dövenlere ‘hakaret.’

Sokak ortasında saldırıya uğradı, Şimdi de yargılanacak. Gazeteci Sinan Aygül hakkında kendisine saldıran saldırganlara hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran günü Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğramıştı. İdari soruşturma başlatılan korumalar görevden uzaklaştırılmıştı.

Ancak, Aygül’e dava açıldı. Gerekçe: Yücel Baysalı’ya hakaret. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Hakaret” iddiasıyla hazırlanan iddianame Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme davanın CMK 251. Madde kapsamında kaldığı “Basit Yargılama Usulü” ile yapılmasına karar verdi.
İddianamede Aygül’ün “Hakaret” suçundan ceza almasını ve TCK’nın 58. maddesinde öngörülen tekerrür hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağımı görüyorum

Aygül daha önce yaptığı haberlerden dolayı aldığı cezalar sebebiyle yeni aldığı cezalarda tekerrür hükümleri uygulanacağı ve alacağı ceza mükerirlere özgü infaz rejimine göre çektirileceği için tamamını kapalı ceza infaz kurumunda geçirecek.

Aygül “Daha önce saldırıya uğradığım için neredeyse ceza alacağımı, tutuklanacağımı söylemiştim. Şimdi de hazırlanan iddianame ve istenen cezaya baktığım zaman saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağımı görüyorum. Gerçekten çok adil. Ceza alıp almamak da çok önemli değil benim için artık. Kamu malını, halkın malını savunduğum için sokak ortasında öldürülmeye çalışıldım. Azmettiriciler ortada olmasına rağmen dokunulmadı. Saldırganlar hakkında, o görüntüler, şahitler ve bütün delillere rağmen açılabilecek en hafif şekilde açıldı dava. Yetmedi şimdi de benim hakkımda dava açılıyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum, dedi.

İddialar hakkında bir kez takipsizlik kararı verildiğini ve aslında açılmaması gereken bir dava olduğunu söyleyen Aygül’ün avukatı Av. Diyar Orak davada beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Saldırı davası 14 Aralık'ta

Öte yandan gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “Silahla Kasten Yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 14 Aralık Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. (Kısa Dalga)

Gündem