Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı

Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı
Gaziantep'te üç aracın karıştığı kazada aralarında dört sağlık görevlisi, üç itfaiyeci, iki gazetecinin bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahale için ambulans ve itfaiye gitti. İhlas Haber Ajansı (İHA) canlı yayın aracı da, yaşananları görüntülemek için olay yerindeydi. Bir yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına çarptı.

​Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazada, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “TAG Otoyolu Gaziantep- Nizip Arası 20. km'de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

Kazada ilk belirlemelere göre İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatlarını kaybetti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada “Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. (DHA)

Gündem