Gaziantep'te LGBTİ+ karşıtı yürüyüş: Uluslararası üst akıl destekliyormuş

Gaziantep'te LGBTİ+ karşıtı yürüyüş: Uluslararası üst akıl destekliyormuş
İnsan hakları örgütlerinin eleştirdiği ve LGBTİ+ bireylere karşı nefret söylemlerinin kullanıldığı yürüyüşlere bir yenisi eklendi. Gaziantep'te yapılan yürüyüşte LGBTİ+ hareketinin "uluslararası üst akıl tarafından desteklendiği" iddia edildi.

Gaziantep'te İslamcı ve milliyetçi kuruluşlar tarafından oluşturulan "Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar', ailenin korunmasını istedikleri iddiasıyla LGBT karşıtı yürüyüş yaptı.

Yeşil Cami avlusunda öğle saatlerinde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Kırkayak Parkı'na yürüdü.

Ellerinde; "Küresel lobilerin LGBT dayatmasına hayır', "LGBT propagandasında dur de', "'Küresel çetelerden aileni ve neslini koru" yazılı pankartlar taşıyan kalabalık adına konuşan Ahmet Gök, gönüllü kuruluşlar olarak LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini ileri sürdü.

Gök, "'Beraber olduğumuzu ve dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak için toplandık. Bizler bugün gençlerimizin ahlakını, ailemizin dini ve geleneksel kodlarını bozmak için her türlü yolu meşru gören bozuk zihniyete dur demek için bir araya geldik. Bugün dünyanın başına bela olan sapkın LGBT hareketlerinin uluslararası üst akıl tarafından desteklendiği ortadadır. Tüm yetkilileri üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz'" dedi. (DHA)

Gündem