Gaziantep'te seçmenler habersizce görevli yapılmış: Okullarında oy kullanamadılar

Gaziantep'te seçmenler habersizce görevli yapılmış: Okullarında oy kullanamadılar
Gaziantep onlarca seçmenin Vatan Partisi adına başka bölgelerde sandık kurulu bölgelerinde görevli gösterildikleri için kayıtlı okullarında oy kullanamadığı bildirildi.

Türkiye bugün hem cumhurbaşkanı hem de 28'inci dönem milletvekilleri için sandık başına gidiyor. Vatandaşlar saat 08:00'den itibaren oy vermeye başladı.

Gazeteci Alican Uludağ, Twitter hesabından Gaziantep'in Şahinbey Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir İlkokulu'nda bir sandıkta kayıtlı en az 58 seçmenin oy kullanamadığını belirtti.

Uludağ, bu kişilerin Vatan Partisi adına başka bölgelerde sandık kurulu üyesi gösterilmesi gerekçesiyle kayıtlı oldukları sandıkta oy kullanmalarına izin verilmediğini yazdı.

Uludağ, seçmenlerin çoğunluğunun HDP'li olduğunun dile getirildiğini ifade etti.

secim-antep.jpg

Alican Uludağ, Gaziantep'ten yaptığı ikinci paylaşımda da şunları yazdı:

"Gaziantep'te ikinci usulsüzlük vakası. Şahinbey ilçesinde Latife Özmimar İlkokulu'na kayıtlı olan ve yüzde yüz engelli olan bu vatandaşı, başka bir yerde sandık kurulu üyesi olarak görevlendirmişler. Bu yüzden oyunu kullanamıyor. Bu okulda benzer şekilde 645 seçmenin başka yerlerde onayları olmadan görevlendirildiği belirtiliyor. YSK'nın müdahale etmesi gerek.

Bu seçmenler, sandık kurulu üyesi olsa dahi oy kullanmaları için 142 Belgesi gerekiyor. O belge de kendilerini sandık kurulu üyesi yazan partide bulunuyor. Çoğunluğu Vatan Partisi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da böyle örgütlü bir usulsüzlük izlenimi var."

Gazeteci Ruşen Takva da Twitter hesabından benzer durumda 55 Yeşil Sol Parti seçmeninin bulunduğunu, okullarında oy kullanmalarına izin verildiğini kaydetti. Takva, bir seçmene gelen SMS'i de (üstte) paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem