Gazze hükümeti: İsrail ordusu Han Yunus'ta 30 bin kişinin sığındığı 5 merkezi hedef aldı

Gazze hükümeti: İsrail ordusu Han Yunus'ta 30 bin kişinin sığındığı 5 merkezi hedef aldı
Gazze hükümeti'inden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus'taki 5 barınakta yerinden edilmiş 30 bin kişiyi hedef alan saldırılar düzenlediği belirtildi.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail Han Yunus'ta sığınmacıları hedef aldığı belirtildi.

Gazze hükümetinin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada; İsrail'in, hedef aldığı bu merkezlere dair güvenli olduğunu iddia edip insanları buraya sığınmaya davet ettiği, daha sonra da buralarda katliamlar gerçekleştirdiği ifade edildi.

İsrail'in, Aksa Üniversitesi, üniversite fakültesi, Halidiye Okulu, El-Mevasi Okulu ve Han Yunus Sanayi barınma merkezlerini doğrudan hedef alarak saldırılar düzenlediği aktarılan açıklamada, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Evrensel'de yer alan habere göre açıklamada, sığınma merkezlerindeki insanlar başta olmak üzere Filistin halkına yönelik tüm suçların sorumluluğunun İsrail'e ait olduğuna vurgu yapılan açıklamada, dünyaya savaşın bitmesi için acil harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Filistin Kızılayı da, Han Yunus'a yönelik saldırıda yaşamını kaybeden ve yaralananların olduğunu duyurdu.

'Toplu mezara 40 kişi gömüldü'

Açıklamada Han Yunus'taki karargâhlarının kuşatılması nedeniyle ambulansların yaralıları tahliye etmek için hareket edemedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise Han Yunus'taki saldırılarda ağır yaralananların Nasır Hastanesi'ne getirildiğini belirtti. Yaralıların çok olması nedeniyle Nasır Hastanesi'ndeki ameliyat ve yoğun bakım odalarının yetersiz kaldığını ifade etti.

Kudra, "Vatandaşlar, Nasır Hastanesi yerleşkesinde kazılan toplu mezara 40 kişiyi defnetmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Filistin Kızılayı bugün, Han Yunus'taki ekibiyle iletişimin tamamen kesildiğini duyurmuştu.

İsrail, Han Yunus'ta büyük toplu katliamlar yapıyor'

İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Han Yunus'a havadan ve karadan saldırılar düzenliyor.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sürdürülen savaşın ve sivillere yönelik katliamların durdurulması için İsrail hükümetine baskı yapılmasının en öncelikli konu olduğu belirtildi. Açıklamada "İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde büyük toplu katliamlar yapıyor" denildi.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Belçika'ya gitti. AB dışişleri bakanlarının, yarın Filistin ve İsrail'in yanı sıra Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları ile bir araya gelmesi planlanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem