Gazze'de 26 gündeki ölüm sayısı 1,5 yıllık Ukrayna-Rusya savaşını geride bıraktı

Gazze'de 26 gündeki ölüm sayısı 1,5 yıllık Ukrayna-Rusya savaşını geride bıraktı
Filistin'de Hükümet'in Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, Birleşmiş Milletler'i, Gazze'nin kuzeyine yönelik sorumluluklarından çekilmekle suçladı. Maruf, yaşananları Batı'nın dikkatle takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşı üzerinden değerlendirdi.

Filistin Hükümet Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) yardım kamyonlarının Gazze'ye girişini kasıtlı olarak yavaşlatıp geciktirdiğini ve Gazze Şeridi'ne ve kuzeyine girmesini engellediğini dile getirdi.

Maruf, UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin "Gazze'de işgal güçlerinin bombardımanında yaşananlar benzersiz bir yıkım ve şok" ifadelerini "İşgalcilerin Gazze ahalisine yönelik işlediğinin bir soykırım ve bir suç olduğunun uluslararası bir onayıdır" sözleriyle değerlendirdi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Gazze'de yaşananlar ile Rusya-Ukrayna savaşındaki durumu karşılaştıran Maruf, şunları sözleri sarf etti:

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana 1,5 yıl içinde Ukraynalı ölen sivil sayısı 9 bin, bunlardan 500'ü çocuk, toplam yaralı sayısı 15 bin. Yalnızca 25 günde, Gazze'de 8 bin 525 ölü, bunlardan 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın ve genç kız, 21 bin 543 yaralı var. Ayrıca 2 bin kişi kayıp.

Maruf, İsrail saldırıları sebebiyle Gazze'nin tüm bölgelerini ve kesimlerini kapsayan zararın 3 milyar dolar olduğunu kaydetti. (Kısa Dalga)

Dünya