Ateşkes sona ermesinin ardından Netanyahu: Yemin ettik

Ateşkes sona ermesinin ardından Netanyahu: Yemin ettik
İsrail ve Hamas'ın vardığı geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi doldu. Ateşkes saat 08.00 itibariyle sona erdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın "insani arayı ihlal ettiği" öne sürüldü.

Hamas ve Tel Aviv arasındaki yedi günlük ateşkesin herhangi bir anlaşma olmadan sona ermesinin ardından İsrail, Gazze'ye hava ve kara operasyonlarını yeniden başlattı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hava saldırılarında bölgenin güneyindeki Refah'ta altı kişinin öldüğünü duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgede İsrailli ve Filistinli yetkililerle bir araya geldikten sonra ateşkesin uzatılması çağrısında bulundu. Blinken, çatışmaların yeniden başlaması halinde Filistinli sivillerin korunması gerektiğini bildirdi. ,

'Hamas'ı ortadan kaldırmaya yemin ettik'

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Blinken ile görüştükten sonra ofisi tarafından yayınlanan bir videoda "Hamas'ı ortadan kaldırmaya yemin ettik ve hiçbir şey bizi durduramayacak" dedi.

Hamas ile İsrail arasında 24 Kasım Cuma günü 4 günlüğüne geçici ateşkes ilan edilmişti. Daha sonra ateşkes kısa aralıklarla uzatıldı. 7 gün aranın ardından saldırılar yeniden başladı. Hamas şu ana kadar elindeki rehinelerden 97’sini serbest bıraktı. İsrail ise buna karşılık 180 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.

Serbest bırakılan her 1 İsrailli rehine için İsrail 3 Filistinli tutukluyu serbest bırakıyor. (Kısa Dalga)

Dünya