BM Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed: Gazze'ye ilişkin ahlaki pusulamızı yitirdik

BM Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed: Gazze'ye ilişkin ahlaki pusulamızı yitirdik
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Amina Muhammed, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı konusunda düzenlediği basın toplantısında, uluslararası toplumun Gazze'ye yönelik bakışı 'Ahlaki pusulamızı yitirdik' sözleriyle değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Amina Muhammed, Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı hakkında New York'taki BM Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında uluslararası toplumun Filistin İsrail Savaşı'na yaklaşımını sert bir dille eleştirdi. ''Boko Haram'ın binlerce rehinesinin olduğu bir ülkeden geliyorum" diyen Muhammed Gazze'ye yönelik 'ahlakî pusulamızı yitirdik' dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin "Gazze konusunda neden sessiz kaldığı" sorusu üzerine BM Genel Sekreteri'ne bağlı olduğu ve Genel Sekreter António Guterres'in tüm açıklamalarına katıldığını dile getirerek yanıtlayan Muhammed, kişisel açıklamalar yapma konumunda olmadığını hatırlattı.

Amina Muhammed: "Çok geç kaldık"

Muhammed, kendisiyle bir tartışma başlatmaya yönelen gazeteciye, "Amina Muahmmed Genel Sekreter Yardımcısıdır ve sanırım beni Genel Sekreter'in söylediği her şeyi yeniden tivitlerken görmüşsünüzdür ve söylediği her şeyin tamamen arkasındayım" dedi.

''Gazze'ye dair ahlaki pusulamızı kaybettik''

BM Genel Sekreter yardımcısı Muhammed "Kişisel düzeyde doğru olana sıkı sıkıya bağlı kalmak bizim için gerçekten önemli ve kişisel bir açıklamam var mı bilmiyorum, kişisel bir açıklama yapma lüksüne sahibim, ancak bunun benim için büyük kaygı kaynağı olduğunu söyleyeceğim. İnsanlık olarak, uluslararası toplum olarak Gazze'ye dair ahlaki pusulamızı kaybettik ve bu konuda hızla bir şeyler yapmamız gerekiyor. Geç kaldık. Hayatını kaybetmeye devam eden, kolları bacakları kesilmiş olarak yaşayan binlerce çocuk var. Aradığımız yüzlerce kişi var. Rehineler eve dönmeyi bekliyorlar'' dedi.

''Boko Haram'ın binlerce rehinesinin olduğu bir ülkeden geliyorum"

"Rehine alınmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Boko Haram'ın hâlâ kaybettiğimiz ve kurtaramadığımız binlerce rehinesinin olduğu bir ülkeden geliyorum. Bu, aileler için acı verici ve bunu hemen çözmemiz gerekiyor." diyen Muhammed, sözlerini "Ama şunu söyleyeyim, sonunda Genel Sekreterin söylediğini söylüyorum. Ben buna inanıyorum ve inanıyorum ki bugün onun liderliği olmasaydı, daha kötü bir yerde olurduk." diyerek geçmiş ve süregelen acıları bu sözlerle ifade etti. (Kısa Dalga)

Dünya