"Geççek" 24 saat içinde dünyada en çok izlenen 2. klip ve en çok beğeni alan 1. video oldu

"Geççek" 24 saat içinde dünyada en çok izlenen 2. klip ve en çok beğeni alan 1. video oldu
Tarkan'ın 'Geççek' şarkısının klibi yayınlanmasının ardından 24 saat içinde dünyada en çok izlenen 2. video klip ve en çok beğeni alan 1. video oldu
 Tarkan'ın yeni şarkısı 'Geççek'in yankıları sürüyor. Yayınlanmasının ardından kısa sürede sosyal medyada gündem olan şarkı, 36 saatte YouTube'da 10 milyon, Instagram'da 9.9 milyon, Twitter'da ise 12.5 milyondan fazla görüntüleme aldı. Habertürk'ün aktardığına göre 'Geççek'in İrfan Yıldırım yönetmenliğinde çekilen klibi, yayınlanmasından sonra ilk 24 saat içinde dünyada en çok izlenen 2. video klip ve en çok beğeni alan 1. video oldu.



 Geççek 17 şubat akşamı yayınlandıktan sonra  sosyal medyada gündem oldu. Birçok siyasetçi ve binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener,  şarkının "Çoğu gitti, azı kaldı” sözlerini, 

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ahmet Akın da “ Her şeyin sonu var, bu çilede bitçek” sözlerini paylaştı. Şarkıdaki “Düş yakamızdan, “Çoğu gitti azı kaldı”, “Hadi yeter artık fena bunaldık” sözleri de alıntılanarak paylaşıldı.

Gazete Duvar'ın yazarı, müzisyen ve akademisyen Mahmut Çınar,  şarkıyı, "protest pop" olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Şarkının sözleri, dinleyen herkesi kaçınılmaz   Starlık biraz da böyle bir şey sanıyorum; aynı anda hem Covid gündemini yakalamak hem mevcut iktidardan ve onun siyasetinin neticesi olan ekonomik krizden dolayı boğulmuş halka şıkır şıkır bir şarkıyla tercüman olmak kolay değil.”

Ata Demirer, Selda Bağcan, Hayko Cepkin, Şahan Gökbakar, Tarkan’a destek verdi.



Gündem