Tanju Özcan'dan yeni açıklama: İffetimi korudum

Tanju Özcan'dan yeni açıklama: İffetimi korudum
Kendisinden tüp bebek için yardım isteyen kadına verdiği yanıt yüzünden özür dilemek zorunda kalan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AKP'li kadın Belediye Meclis üyesine yine cinsiyetçi bir ifade kullandı. Özcan, tepkiler üzerine "İffetimi korudum" diye açıklama yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın belediye meclis toplantısı sırasında kendisinden söz almak için elini kaldıran AKP'li kadın üyeye "Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. Allah Allah, ayıp oluyor el sallamak falan. Ben evli barklı adamım ayıp oluyor" dediği ortaya çıktı. Tanju Özcan'ın ifadesine AKP'li yetkililerden tepki geldi.

ÖMER ÇELİK: LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın nin kadın meclis üyemize dönük ahlaksız ve çirkin ifadelerini lanetliyoruz. Bu çirkin saldırı tüm kadınları hedef alan bir ahlaksızlıktır. Siyasi ve hukuki olarak gereğini yapacağız" dedi.

TANJU ÖZCAN: İFFETİMİ KORUDUM

Tanju Özcan ise Ömer Çelik'in kendisine yönelik yaptığı açıklamanın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çelik'in yalan söylediğini ifade etti. Özcan Çelik'e verdiği yanıtta söz konusu olayın videosunu paylaşarak "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"TAKIM ELBİSELİ, KIRAVATLI IRKÇILAR..."

Çelik'in ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'dan geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Küçükyılmaz, "Gaziantep’te Suriyeli teyzemize tekme atan mahluk adaletin ellerinde. Ancak onu azmettiren takım elbiseli, kravatlı ırkçılar kürsülerden halen kadınlara hakaret etmeyi sürdürüyor. Onların da milletin sandığına gömüleceği gün yakındır inşallah" diye tepki gösterdi.

İLK VUKUATI DEĞİL

Tanju Özcan geçmişte de tüp bebek isteyen bir kadına verdiğini söylediği yanıt yüzünden tepki çekmişti. Armağan Çağlayan'ın Youtube programına konuk olan bir anısını şöyle anlatmıştı:

"Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var."

Tanju Özcan bu sözleri nedeniyle CHP'de Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Uyarı cezası alan Tanju Özcan gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı.

Gündem