Gelecek Partili Ün'den HDP açıklaması: 6-7 milyon seçmeni var, muhatap alınmasında bir beis göremiyorum

Gelecek Partili Ün'den HDP açıklaması: 6-7 milyon seçmeni var, muhatap alınmasında bir beis göremiyorum
CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye Bakanlık verilebilir" sözlerini değerlendiren Gelecek Partili Sema Silkin Ün, "HDP’nin memleket sorunların çözülmesinde muhatap alınmasında bir beis göremiyorum ben açıkçası" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Ankara Masası Gündem programına katıldı.

CHP’li Gürsel Tekin’in "HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri için kendisinin kişisel görüşü olduğunu söyleyen Ün, "6'lı masanın paydaşlarından olan CHP'nin kurumsal görüşü olmadığını" söyledi.

Ün'ün HDP ile ilgili açıklamaları şöyle:

"HDP bir üçüncü ittifak kurdu, 4 partiyle birlikte. Emek ve Dayanışma İttifakı olarak şu anda yollarına devam ediyorlar.

"HDP 6'LI MASADA YOK"

6'lı masada, iktidar her ne kadar bunu pompalıyor olsa da ne kadar bir algı yönetiminin peşinde olsa da altılı masada HDP diye bir parti yok. İttifak kuruyorlar bunun açıklamasını yapıyorlar bir taraftan hala birileri HDP’nin altılı masanın bir paydaşı olduğu noktasında yanlış bir algı yönetiminin peşine düşüyor

İşin görünen boyutu buyken hem bir siyasetçi olarak şunu ortaya koymak durumundayım HDP’nin yaptığı siyaset bizim siyasetimizle çok uyuşmadığı bizim tasvip etmediğimiz bizim kendisiyle yol yürümekte çekinceler duyduğumuz pozisyonlar var bunu asla inkar edemeyiz siyaseten bizi de zorlayan bir tarafı var ama bu parti mecliste temsil ediliyor bu parti mecliste başkan vekilliği veriliyor meclis yürütülüyor her şeyi bir tarafa bırakın bu partinin 6-7 milyon seçmeni var bunlar bizim vatandaşlarımız bunlar oy taşımıyor başka bir ülkede kendine dolayısıyla sırf o seçmenin hatırına 6-7 milyon o seçmene vatandaşımıza duyduğumuz saygı hatırına bile HDP’nin mutlaka her konuda mecliste temsiliyeti olan her partinin muhatap alınması gibi

Politika