Gelecek Partili Ün'den ölen sivillere 'kıyafet' kıyası: 'Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan biri...'

Gelecek Partili Ün'den ölen sivillere 'kıyafet' kıyası: 'Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan biri...'
İsrail-Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin tüm dünyadan yüzlerce barış çağrıları yükselirken, Gelecek Partili Sema Silkin Ün'den tepki çeken bir paylaşım geldi. Ün, yaptığı paylaşımla ölenleri 'kıyafeti' üzerinden değerlendirirken, bir kamyonet kasasında baygın halde görüntülenen Shani Louk için ayrımcı ifadeler kullandı.

İsrail-Filistin çatışmalarında pek çok sivil yaşamını yitirirken binlerce insan rehin edildi, yaralandı ya da rehin alındı. Tüm dünyadan çatışmaların sonlanması yönünde çağrı yapılırken Gelecek Partili Sema Silkin Ün'den skandal bir paylaşım geldi.

Ün, yaptığı paylaşımla ölenleri 'kıyafeti' üzerinden kıyasladı. Hamas'ın kamyonetinde baygın halde görülen Shani Louk’un görüntülerine gönderme yapan Ün, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

resim-2023-10-18-230634168.png

“Çok öfkeliyim en çok da İsrail medyasının yalanlarına kanıp bir avuç Filistinli’yi yalnız bırakanlara

Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü üzerinden dünyayı ayağa kaldıranlar savaş suçu aradığınız bir kamyonet kasası varsa işte burada.”

Paylaşıma tepki yağdı

Gelecek Partisi'nden Denizli Milletvekili olan Sema Silkin Ün'ün sözlerine X kullanıcılarında tepkiler yükseldi. Kullanıcılar yorumdaki ayrımcı dili sert şekilde eleştirdi.

Ün'ün paylaşımına gelen bazı yorumlar şunlardı:
1.png2.png3.png

(Kısa Dalga)

Gündem