Gelecek Partisi sözcüsü: İyi ki seçimi kazanamamışız

Gelecek Partisi sözcüsü: İyi ki seçimi kazanamamışız
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’la ‘gizli protokol’ imzaladığını doğrulaması üzerine Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Altılı masayı Soylu’dan kaçarken Özdağ’a tutulmak için kurmadık, iyi ki kazanamamışız” dedi.

Medyascope’tan Berfin Bayır’a konuşan Gelecek Partili Serkan Özcan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı, Türk ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan Hollandalı parlamenter Wilders'e benzetti. Özcan şu ifadeleri kullandı:

- Seçimleri kazanmak için şahsen büyük bir mücadele verdiğimi düşünüyorum. Kendi hayatımızdan vazgeçerek mücadele ettik. Bunu tamamen Türkiye asgari bir demokratik perspektif kazansın diye, yani hukuk, insan onuru, eşitlik için yapmışken Süleyman Soylu’dan kaçarken Ümit Özdağ’a tutulmak için yapmadık.

- Türkiye’yi Ümit Özdağ’a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı hiç ama hiç istemezdim ben. Türkiye’nin en son ihtiyaç duyacağı şey yerli bir Wilders siyaseti. Türkiye’ye hukuk lazım, Türkiye’ye demokrasi lazım, Türkiye’ye eşit, onurlu vatandaşlık lazım. Türkiye’ye adaletle hükmedilebilecek bir sistem lazım. Böyle bir sitemi, Wilders tarzı siyaset yapan ve bundan medet uman kimseyle yapamazsınız. “İyi ki kazanamamışız” diyorum ya, iyi ki olmamış. (Kısa Dalga)

Politika